bel redactie 074 - 256 66 99

Plannen voor hotel bij WTC Twente

Gepubliceerd op: 11/07/2018

Plannen voor hotel bij WTC Twente

Het WTC district in Hart van Zuid krijgt mogelijk een tweede hotel. Eerder werd al bekend dat het Investeringsbedrijf Infestos van oud-Hengeloër Bernard ten Doeschot het Vereenigingsgebouw Hengelo gaat verbouwen tot een prestigieus hotel met vergaderruimtes en congrescentrum. Nu heeft ook het bedrijf Vincent Spikker B.V. uit Deventer interesse getoond voor de realisatie van een hotel met kantooreenheden bij de voormalige Hofstede MTS, het onderkomen van WTC Twente. Of het plan haalbaar is, dat moet de komende maanden nog blijken. De initiatiefnemer gaat onderzoek doen naar de uitvoerbaarheid en krijgt daarbij steun van de gemeente Hengelo. De twee partijen hebben inmiddels een intentieovereenkomst getekend.

Wethouder Mariska ten Heuw die de ontwikkeling van Hart van Zuid in haar portefeuille heeft, zegt dat het college van B en W openstaat voor het initiatief. "Als je zoiets op een presenteerblaadje krijgt aangeboden, dan moet je ook de mogelijkheden onderzoeken." Dat er naast het Vereenigingsgebouw mogelijk nog een tweede hotel in het gebied komt, ziet Ten Heuw niet als een probleem. "Het is net als bij de horeca. Horeca trekt ook weer horeca aan. Het versterkt elkaar." De wethouder wijst er ook op dat Vereenigingsgebouw zich straks ook richt op een heel ander segment.

Hengelo heeft de ambitie om het gebied de komende jaren te ontwikkelen tot het centrum van internationaal zakendoen in Twente. De nieuwe verbinding Laan Hart van Zuid moet een levensader worden die nieuwe ontwikkelingen en initiatieven in het gebied stimuleert. Hoe de plannen voor het hotel er concreet eruit zien, dat is nog niet bekend. Wat de gemeente Hengelo betreft, wordt er wel gekeken hoe de voormalige gymzaal van de oude MTS, het zogenaamde 'bouwdeel 1, geïntegreerd kan worden bij het hotel.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht