bel redactie 074 - 256 66 99

Plaatsingsplan ondergrondse restafvalcontainers definitief

Gepubliceerd op: 10/07/2019

Plaatsingsplan ondergrondse restafvalcontainers definitief

De Raad van State heeft woensdag de laatste uitspraak gedaan in het dossier van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) in Hengelo. Daarmee is het plaatsingsplan definitief geworden, meldt de gemeente Hengelo. Er zijn de afgelopen jaren 300 ondergrondse containers geplaatst of verplaatst in Hengelo om het zogenoemde ‘omgekeerd inzamelen’ mogelijk te maken.

Een aantal bewoners maakte bezwaar tegen de plaatsing. Voor 12 ondergrondse restafvalcontainers werd een procedure gestart bij de Raad van State. Hiervan werd de gemeente al eerder 9 keer in het gelijk gestelden. In 2 zaken werd er geschikt.

De hoogste bestuursrechter oordeelde dat ‘het college van B&W een zelfstandige bevoegdheid heeft bij de plaatsing van ORAC’s en dat het daarbij beleidsruimte toekomt.’ Bovendien vindt de Raad van State een brengafstand van 250 meter aanvaardbaar. Daarnaast is in de uitspraak aangegeven dat het college van B&W ‘overeenkomstig het beleid heeft gehandeld en dat het beleid niet onredelijk wordt geacht.’

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht