bel redactie 074 - 256 66 99

Oyfo Techniekmuseum is hét Kidsproof Museum 2019 van Overijssel

Oyfo Techniekmuseum uit Hengelo is door zo’n 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot hét Kidsproof museum van Overijssel! In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door de Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar.

Dankzij hun inspectierapporten mag een recordaantal van 70 musea zich in 2019 Kidsproof noemen. Oyfo Techniekmuseum valt bijzonder in de smaak: ”dat je dingen kon doen en aanraken en je krijgt een kaart waarmee je allemaal spelletjes kan doen op de computers boven", aldus een Museuminspecteur.

De zogenaamde Museumkids Awards werden vandaag uitgereikt in het Nationaal Militair Museum te Soest. Te midden van de top-10 Museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Het Continium discovery center uit Kerkrade werd gekozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland. Extra bijzonder dit jaar: in 2019 kunnen Museumkids in heel Nederland terecht. Voor de eerste keer heeft iedere provincie ten minste één Kidsproof museum.

Een overzicht van alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg - in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.