bel redactie 074 - 256 66 99

Oyfo pakt deze zomervakantie uit met Doe-pakketjes

Gepubliceerd op: 20/08/2019

Oyfo pakt deze zomervakantie uit met Doe-pakketjes

Doe-pakketjes maken op Doe-middagen in Doe-lokalen: de vrijwilligers van het Techniekmuseum leren kinderen spelenderwijs leuke technieken en de jongens en meisjes gaan met een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie of een lichtbloem in verschillende kleuren naar huis. Je mag zelf kiezen wat je gaat maken. Deze donderdagmiddag nog en volgende week dinsdag- en donderdagmiddag. Leuk hoor! Ik zeg: DOEN!

Doe maar
Ook al is het prachtig weer, ze hangen er met de benen uit in het Techniekmuseum van Oyfo. Van heinde en verre zijn ze naar Hengelo gekomen: vaders en moeders met hun kroost uit Utrecht, grootouders uit Alkmaar met de kleinkinderen en een scoutinggroep uit Vorden. Er kwam zelfs iemand uit Broekland, bij Raalte. Nooit van gehoord, maar dat mag de pret niet drukken. Iedereen vermaakt zich uitstekend in de drie doe-lokalen en als je iets niet snapt is er altijd wel een vrijwilliger in de buurt.

Mosterd
Vrijwilliger Henk Tanke laat zien waar hij de doe-pakketjes vandaan haalt: uit een hoge kast met kunststof bakken in een groot magazijn. Je handen gaan jeuken als je ziet wat hij allemaal tevoorschijn tovert. 'Veel meisjes gaan voor het houten bijouterie-doosje,' legt hij uit. 'Kijk, het is in de vorm van een hartje, en dan kunnen ze naar de tafel 'houtbranden' gaan om hun naam erop te branden.' Even verderop zitten drie scoutingmeisjes aan de tafel 'glas graveren'. Ze zijn alle drie met een frisdrankglas bezig, maar ze hebben elk voor een andere afbeelding gekozen om erop te graveren. 'Kijk, die plaatjes staan daar, in een bakje,' wijst een van de meiden. Een klein verlegen jongetje is heel erg blij met zijn borstelrobot. Toch wel een beetje trots demonstreert hij hoe het ding werkt. Hartstikke geinig!

Meisjes en techniek
In het techniek-lokaal waar vrijwilliger Harrie Knoef de scheppende handjes een handje helpt zitten gelukkig heel veel meisjes tussen de jongens. Ja, dat wordt later wel wat met die dames! Vaardig hanteren ze het gereedschap en hebben niet of nauwelijks hulp nodig van Harrie of van de andere vrijwilligers. Daar zitten trouwens nog niet zo veel vrouwen tussen. Maar wat niet is kan nog komen. Harrie zijn vrouw is vandaag toevallig begonnen. We storen haar maar niet, want twee broertjes hebben haar raad nodig. Op weg naar de uitgang zien we bij de balie weer een meisje staan. You go girl! denk ik stiekem.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht