bel redactie 074 - 256 66 99

Overname en betere software vergroten kansen Xsens in Hollywood

Gepubliceerd op: 14/11/2017

Overname en betere software vergroten kansen Xsens in Hollywood

Xsens, de maker van bewegingssensoren en 'pakken' die met sensoren de beweging van de drager analyseren, is opnieuw verkocht. Het Enschedese techbedrijf heeft nu het Amerikaanse Mcube als eigenaar gekregen.

Door de overname en doordat de software die bij de sensorpakken van Xsens hoort is verbeterd, verwacht het Enschedese bedrijf in Hollywood grote stappen te kunnen zetten. Want de sensoren van Xsens worden veel gebruikt door producenten van (animatie)films en van games. Ook autofabrikanten, zoals Daimler, gebruiken de sensorpakken van Xsens om de ergonomie van hun wagens te verbeteren. Mcube is gevestigd in San Jose, Silicon Valley.

Mcube, gevestigd in San Jose (Silicon Valley), is ook een producent van bewegingssensoren. Maar dan van sensoren met een veel kleinere doorsnee. De sensoren van Mcube worden bijvoorbeeld gebruikt in mobiele telefoons en slimme horloges. Beide bedrijven zijn ongeveer even groot. Xsens werkt met 70 mensen in Enschede en heeft een verkoopkantoor met tien medewerkers in Los Angeles.

'Samen projecten oppakken'
Volgens marketingmanager Remco Sikkema van Xsens past Mcube beter bij Xsens dan de vorige eigenaar, XOn Semiconductor, dat Xsens in 2015 over nam van Fairchild. De Xsens-oprichters Casper Peeters en Per Slycke verkochten hun bedrijf in 2014 aan Fairchild. Sikkema: “Omdat Xsens en Mcube beiden bewegingssensoren maken, kunnen we op termijn ook samen projecten gaan oppakken. Wij denken dus dat we elkaar versterken en dat is goed voor het bedrijf en voor de werkgelegenheid. Er zal hier in Enschede niet veel gaan veranderen.”

|Minder gevoelig
Sikkema meldt verder dat Xsens de software, die bij senorspakken hoort, sterk heeft weten te verbeteren, waardoor de sensoren minder gevoelig zijn voor magnetische velden. “Het pak kan nu onder moeilijker omstandigheden worden gebruikt. Dat is niet alleen belangrijk voor onze klanten in de entertainmentindustrie, maar ook voor bewegingswetenschappers die onze sensoren gebruiken.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Toma Tudor

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht