bel redactie 074 - 256 66 99

Werken bij Radio Hengelo TV

Voor de invulling van diverse programma's is Radio Hengelo TV altijd op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in het radio-maken en dit met andere collega’s willen delen. Een (eigen) programma presenteren, de techniek bij een programma verzorgen of (sport)verslaggever worden, bijna alles is mogelijk! Zelfs personen die zich niet direct met radio, maar meer met de achterliggende zaken, zoals redactionele zaken, bezig willen houden kunnen altijd bij ons terecht.

Alle functies bij Radio Hengelo TV zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je bij Radio Hengelo TV veel ervaring op kan doen en je een enthousiaste en leuke groep collega's tegen komt. Je zult niet de eerste zijn die door groeit naar een regionale of landelijke radio omgeving. Ervaring met soortgelijke functies is niet vereist. Radio Hengelo TV zorgt voor een interne opleiding. Op deze pagina staat een selectie van de mogelijkheden die Radio Hengelo TV te bieden heeft.

Programmatechnicus
Als programmatechnicus ben je verantwoordelijk voor de technische realisatie van een programma. Vanuit de technische ruimte start je de cd's, md's, bedien je de pc en af en toe worden er ook nog lp’s gedraaid. Ook zorg je ervoor dat de presentatoren op het juiste moment in de uitzending te horen zijn en houd je, afhankelijk van het programma, contact met verslaggevers op locatie en bel je personen voor telefonische interviews. Jij bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van de uitzending en een goed geluid op de radio. Bij bepaalde programma's verzorg je de techniek samen met anderen, zodat je niet iedere week aanwezig hoeft te zijn.

(Sport)Verslaggever
Als (sport)verslaggever draag je bij aan één van de belangrijkste taken van de omroep: het brengen van lokaal sportnieuws. Met behulp van draagbare apparatuur ga je naar activiteiten en evenementen in de regio en zorgt voor een impressie op de radio door middel van interviews en verslagen. Bij live verslagen krijg je een reportageset tot je beschikking waarmee je direct contact met de studio kan maken. Als sportverslaggever doe je live verslag van diverse sportevenementen in de regio. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de voetbalwedstrijden die iedere zondag in tijdens het programma Sportlijn live verslagen worden.

Redactiemedewerker
Als redactiemedewerker maak je deel uit van één van de belangrijkste onderdelen van de lokale omroep: de (nieuws)redactie. Samen met de rest van het redactieteam ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en redigeren van het nieuws en andere informatie uit Hengelo en omgeving. Je verzamelt het lokale nieuws door diverse bronnen, zoals persberichten, te screenen en door eventueel zelf aanwezig te zijn bij belangrijke gebeurtenissen. Jouw taak is om deze nieuwsfeiten en andere informatie om te zetten in een aantrekkelijk bericht voor diverse informatie radioprogramma’s. Met dit werk ben je hooguit enkele uurtjes per week kwijt. Het is mogelijk om vanuit huis te werken, maar werken vanuit onze studio verdient uiteraard de voorkeur.

Presentator / Programmamaker
Als presentator / programmamaker ben je de stem van je eigen programma. Je selecteert wekelijks de muziek en zorgt voor de invulling van de diverse onderwerpen van het programma. Je kan je eigen programma presenteren, maar het is ook mogelijk in teamverband als presentator aan een programma mee te werken. In dat geval zal je het programma afwisselend met andere presentatoren presenteren. Indien je je eigen programma presenteert, kan je zelf de techniek verzorgen, maar het is ook mogelijk dit door een technicus te laten doen. Bij de uitgebreidere programma's zal er in principe altijd een technicus voor de technische uitvoering zorgen.

Interesse?
Heb je interesse in één of misschien wel meer van deze functies of wil je eerst wat meer informatie? Je kunt ons bereiken via het contactformulier op deze website of op werkdagen ’s middags bellen met de studio, 074- 256 66 99.

Ook als je gewoon iets met radio wilt doen, maar nog niet precies weet wat, of je denkt op een andere wijze een nuttige bijdrage aan ons team te kunnen leveren, kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.