bel redactie 074 - 256 66 99

Over Radio Hengelo

Sinds de oprichting in 1999 staat Radio Hengelo TV midden in de Hengelose samenleving met een breed programma-aanbod. Elke week maken zo’n 80 medewerkers 26 verschillende programma’s die de belangrijkste stromingen binnen de Hengelose gemeenschap vertegenwoordigen.

Het Programmabeleid Bepalend Orgaan ziet er op toe dat de omroep ook aan deze wettelijke verplichting blijft voldoen. Naast sport en actualiteiten, besteedt de omroep ruimschoots aandacht aan doelgroepprogramma's. Programma's die er speciaal op gericht zijn diverse stromingen, waaronder jongeren en ouderen, te voorzien van informatie en muziek. Verder is er ruimte voor programma’s van diverse godsdienstige overtuigingen.
Op werkdagen is er tussen 7:00 en 18:00 uur een door Radio Hengelo TV geproduceerd lokaal radiojournaal. Daarnaast elke uur ook een blok regionaal nieuws uit Twente.

De omroep maakt ook meerdere malen per jaar live programma’s op locatie. Zo verzorgt de lokale omroep een 7 uur durend live programma vanuit het stadion tijdens de FBK-Games, evenals een live verslag van de Hengelose Sportverkiezingen en zijn er wekelijks verslagen van alle lokale voetbalwedstrijden in het programma Sportlijn. Ook de gemeente komt in een aantal programma’s aan bod: maandelijks is er in het programma Infomix, op de dinsdagavond, voorlichting van de gemeente over regelingen in de sociale sector, waar mensen met een smalle beurs gebruik van kunnen maken en natuurlijk het live discussieprogramma ‘Onder Vuur’, waar politici in debat gaan over heikele actuele onderwerpen en zelfs het regionale dagblad haar nieuws komt halen.