bel redactie 074 - 256 66 99

Opening jubileummaand Bibliotheek op zondag 1 september

Gepubliceerd op: 28/08/2019

Opening jubileummaand Bibliotheek op zondag 1 september

Bibliotheek Hengelo bestaat 100 jaar. Dit wordt de hele maand september groots gevierd met veel gratis toegankelijke activiteiten. De officiële opening is op zondag 1 september, waar tijdens een eenmalige zondagsopenstelling te zien is wat de Bibliotheek allemaal in huis heeft.

De aftrap wordt verzorgd door burgemeester Sander Schelberg en bibliotheekdirecteur René Siteur. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Alle partners die regelmatig activiteiten in de Bibliotheek organiseren, zijn aanwezig op de kraampjesmarkt.

Op het programma staan verder diverse mini-workshops, kunstlezingen, een boekenverkoop van het Twentehoes, goocheltheater en jeugdworkshops van Oyfo en Tetem. Daarnaast is SeniorWeb aanwezig om uitleg te geven over het najaarsprogramma computercursussen. Voor bibliotheekleden is er gratis ijs van Van der Poel.

De Burgemeester opent bovendien het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid. Bibliotheek Hengelo is één van de 15 kopgroepbibliotheken waar zo’n informatiepunt gevestigd is. Het doel is inwoners dicht bij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. Mensen die het lastig vinden om te gaan met computers en internet, kunnen in de Bibliotheek terecht voor cursussen en met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Bibliotheekmedewerkers helpen hen ter plekke op weg of verwijzen door naar de juiste lokale instanties.

Meer informatie over het maandprogramma is te vinden op bibliotheekhengelo.nl/100jaar.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht