bel redactie 074 - 256 66 99

Onvoldoende budget voor verwijderen graffiti in Hengelose tunnels

Gepubliceerd op: 14/02/2020

Onvoldoende budget voor verwijderen graffiti in Hengelose tunnels

In de Europatunnel in Hengelo wordt de aanwezige graffiti verwijderd, in de Velourstunnel niet. Fractievoorzitter Jeanet Nijhof van de PVV stelde hier dinsdag vragen over tijdens het vragenkwartier in de Hengelose gemeenteraad. Zij wilde van het college van B en W weten of het huidige beleid wel volstaat en of het mogelijk is om de tunnelwanden van een speciale coating te voorzien.

Wethouder Mariska ten Heuw erkende in haar antwoord dat het huidige beleid niet voldoet. De graffiti in de Europatunnel is verwijderd, omdat de tunnel een rijksmonument is. De Velourstunnel is dat echter niet. Volgens de wethouder zijn er niet genoeg financiĆ«le middelen beschikbaar om consequent alle graffiti te verwijderen. Als de gemeenteraad dat anders wil zien dan zal daar extra geld voor vrijgemaakt moeten worden. Overigens worden aanstootgevende teksten wel verwijderd. 


Ten Heuw gaf verder aan dat ze wil onderzoeken of het laten aanbrengen van een coating op de tunnelwanden kostentechnisch interessant is. Door die coating zou de graffiti gemakkelijker verwijderd kunnen worden. Maar ook daar zijn kosten mee gemoeid en het is de vraag wat op termijn voordeliger is. Volgens Ten Heuw ligt het aanbrengen van een coating op de muren van de Europatunnel niet voor de hand, omdat de tegels op de wanden bij het rijksmonument horen. 

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht