bel redactie 074 - 256 66 99

Onthulling eerste AED-bord in Hengelo

Gepubliceerd op: 07/05/2019

Onthulling eerste AED-bord in Hengelo

Hengelo krijgt donderdag zijn eerste AED-bord aan de H. Leefsmastraat ter hoogte van de huisartsenpost. Henk Poort van Twente Hartsafe heeft er maandenlang voor moeten strijden bij de gemeente Hengelo, maar kreeg uiteindelijk toch gehoor voor zijn verzoek.

Net toen hij de hoop had opgegeven, kreeg hij toestemming, mede dankzij de bemoeienis van wethouder van Bas van Wakeren, die zich destijds als raadslid al inzette voor een beter AED-netwerk in de stad. "We hebben alsnog toestemming gekregen voor de AED verwijzingsborden," zegt Poort. "We moeten aangeven waar, dan hangt de gemeente ze op. Het is niet te geloven, maar het doel is bereikt."

Bij een circulatiestilstand telt elke seconde. Daarom is het belangrijk om snel te reanimeren met hulp van een AED. In Nederland wordt de vindbaarheid van de apparaten belemmerd door obstakels zoals muren, bomen, slechte verlichting en het ontbreken van goed zichtbaar en leesbare huisnummering. Daarom kunnen verwijzingsborden van levensbelang zijn.

"Het plaatsen van deze borden is mede mogelijk gemaakt via de Lionsclub Hengelo en is een prachtig initiatief die het sneller voorhanden krijgen van levensreddende apparatuur zal bevorderen. De verwijzingsborden voldoen aan de RVV regelementen en worden in overleg met en door de gemeente in de komende tijd op aangewezen locaties geplaatst," aldus de stichting.

De aanwijsborden zijn bij Stichting Twente Hartsafe te verkrijgen tegen een gereduceerd bedrag van 32,50 euro.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht