bel redactie 074 - 256 66 99

Online supermarkt Picnic start ook in Hengelo

Gepubliceerd op: 17/09/2019

Online supermarkt Picnic start ook in Hengelo

Online supermarkt Picnic gaat ook van start in Hengelo. Onlangs konden inwoners van Enschede zich al inschrijven en dat leverde zoveel reacties op, dat de websuper sneller dan verwacht in buurgemeente Hengelo start. Vanaf oktober kunnen ruim 37.000 huishoudens profiteren van de uitbreiding.

De websuper gaat eind oktober voor het eerst de weg op met 8 elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gegroeid naar 20 karretjes en 60 bezorgers. De boodschappen worden vanuit de hub -het distributiepunt - aan de Twekkeler Es 30 in Enschede geleverd.

"We voorzien kennelijk in een duidelijke behoefte, dus breiden we versneld uit naar Hengelo," zegt medeoprichter Michiel Muller. Hengelo is volgens Muller een logisch nieuw bezorggebied. “Deze stad, de op een na grootste in Twente, kent relatief gezien veel huishoudens met kinderen. Zij zijn druk met werk, opvoeding en sport en hobby’s van de kinderen en henzelf. Met onze bezorgservice nemen wij ze de tijdrovende gang naar de supermarkt uit handen.”

Picnic biedt naast het reguliere assortiment ook veel streekproducten en streeft daarbij naar samenwerking met lokale ondernemers. De krentenwegge, traditioneel Twents feestbrood, mag dan ook niet ontbreken in het assortiment. “We zijn op dit moment hard op zoek naar een ambachtelijke Twentse bakker”, zegt Muller.

Inwoners van Hengelo kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht