bel redactie 074 - 256 66 99

Officiële opening kunstroute HeArtLane

Gepubliceerd op: 20/12/2018

Officiële opening kunstroute HeArtLane

HeArtGallery heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan een kunstroute door de binnenstad van Hengelo. De route van 3 km lengte toont bestaande kunstwerken, tijdelijk geplaatste kunstwerken en de belangrijkste Street Art werken die in opdracht van HeartGallery zijn gerealiseerd.

Vrijdag 21 december wordt de route om 11.00 uur officieel geopend door de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Monique van Haaf. De kunstroute wordt dan gewandeld en start bij HeArtGallery, Drienerstraat 35.

De kunstroute HeArtLane is gratis verkrijgbaar in een handig opvouwbaar foldertje waarin vrijwel alle kunstwerken op de route zijn opgenomen. Daarnaast bevat het een educatief onderdeel (Kunst uit je Doppen) waarbij leerlingen van de hoogste klassen van de basisschool worden uitgedaagd extra goed op te letten.

De kunstwerken en het ontwikkelde kunstroute foldertje zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Pilot Spontane Binnenstad provincie Overijssel en gemeente Hengelo. Geïnteresseerden zijn welkom om de route a.s. vrijdag mee te lopen.

De kunstroute is na vrijdag 21 december gratis verkrijgbaar op diverse plaatsen in Hengelo zoals o.a. Hengelo Promotie, City Hotel Hengelo en HeArtGallery.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht