bel redactie 074 - 256 66 99

Officiële benoeming nachtburgemeester Marijke Agterbosch in Hengeloos Peil

De benoeming van nachtburgemeester Marijke Agterbosch en de Hengelose lobby voor meer woningbouw staan centraal in politiek café Hengeloos Peil maandagavond.

Burgemeester Sander Schelberg zal Marijke Agterbosch maandag officieel benoemen tot nachtburgemeester van Hengelo. Hij doet dat in een uitzending van Hengeloos Peil. Daaraan vooraf gaat een discussie over wat de nachtburgemeester voor de stad kan betekenen? Marijke Agterbosch heeft daarover diverse plannen gemaakt die zij in het programma uit de doeken wil doen. Zij wil hoe dan ook goed samenwerken met de horecaondernemers en de kunstwereld. Voorzitter Berto Mulder van de Koninklijke Horecavereniging afdeling Hengelo zal aanschuiven aan  tafel om vanuit zijn perspectief aan te geven waar de horeca behoefte aan heeft. Ook wil hij problematiek aansnijden in het kader van de openbare orde bij burgemeester Schelberg.
Lobby.

In het tweede blok staat de lobby van het college van B en W centraal bij de provincie Overijssel voor meer woningbouw in Hart van Zuid en de binnenstad. Hengelo wil tot 2030 ruimte om 500 extra woningen te bouwen bovenop de 300 woningen die al zijn toegezegd door Zwolle. Wethouder Bas van Wakeren met woningbouw in zijn portefeuille zal het hoe en waarom toelichten. Projectontwikkelaar Aard van Alsté, die diverse projecten heeft lopen in en rond de binnenstad, geeft inzicht in de behoefte aan extra woningen. Directeur-bestuurder Eric Markvoort van Welbions neemt ook deel aan de discussie en mogelijk ook projectontwikkelaar en bouwer Van Wijnen.

Kunstenaar Pier van Dijk verzorgt de column. De muzikale omlijsting is in handen van zangeres, songwriter en pianiste Roos Blufpander die in het hele land optreedt, op festivals en in zalen tot aan De Melkweg in Amsterdam toe. Het programma begint maandag om 19.00 uur in brasserie So Nice in de schouwburg Hengelo. Zaal open om 18:30. Uitzending bijwonen? U bent van harte welkom.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia en Radio Hengelo tv.