bel redactie 074 - 256 66 99

Noordmolen-Twickel

Gepubliceerd op: 08/04/2019

Noordmolen-Twickel

De Noordmolen Twickel is een onderslag watermolen van uit 1325.

De molen wordt geheel verzorgd en in stand gehouden door vrijwillige molenaars.

Tijdens de openingstijden slaan de molenaars lijnolie uit lijnzaad. Gedurende het proces geven de molenaars tekst en uitleg aan de bezoekers. De lijnolie of het lijnzaad is te koop waarbij tevens een boekje gratis beschikbaar is, waarin het hoe en wat van de lijnolie wordt beschreven.

Het bezoek aan de molen is geheel gratis

De molenaars van de Noordmolen Twickel organiseren gedurende het jaar diverse evenementen:

Pasen

Pasen en het Gouden Ei

Op Tweede Paasdag is de Noordmolen open en hebben de molenaars een verrassing voor jong en oud. De Paashaas heeft heel veel eieren verstopt in de buurt van de oude watermolen; twee eieren zijn zelfs van goud! Alle kinderen van de basisschool mogen vanaf 13.30 uur meedoen aan het zoeken naar de verstopte eieren. Wie het Gouden Ei vindt , krijgt een aardig prijsje. Natuurlijk mag je de gevonden eieren zelf houden en thuis opeten.Gratis kleurplaten

Voor kinderen is er een gratis kleurplaat en je mag kiezen uit verschillende kleurplaten met de molen die jij het mooist vindt om in te kleuren. De gratis kleurplaten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Voor de ouders en anderen hebben we koffie en een lekkere pannenkoek. De kinderen krijgen frisdrank! Wil je een kijkje nemen in de watermolen, dan kan dat! De molenaars kunnen je veel over het “olie slaan” vertellen. 

De Noordmolen staat midden in de Twickelse bossen, die dan in het ontluikende voorjaar het mooist zijn. Geniet van een lekkere wandeling. Er zijn vier verschillende wandelroutes verkrijgbaar (setje van € 1,50).  

Bekijk voor alle informatie over Noordmolen Twickel op noordmolen-twickel.nl.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht