bel redactie 074 - 256 66 99

Noor (15) uit Neede wint een iPhone8 door invullen enquête open avond ROC van Twente

Gepubliceerd op: 24/12/2018

Noor (15) uit Neede wint een iPhone8 door invullen enquête open avond ROC van Twente

De superblije Noor Lammersen (15 jaar) uit Neede is de winnares van een iPhone8. Zij won deze prijs omdat zij een online enquête had ingevuld na afloop van haar bezoek aan de open avond bij ROC van Twente in Hengelo. Noor kon bijna niet geloven dat ze zo’n geweldige prijs had gewonnen.

ROC van Twente opende op 22 november op zes locaties de deuren. Tijdens de open avond konden vo-leerlingen en hun ouders informatie krijgen over de mbo-richtingen en opleidingen. Belangrijk is dat zij een goed beeld krijgen van wat het mbo te bieden heeft, zodat zij de juiste keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding.

Voor het eerst werkte het ROC met vooraf aanmelden. Noor heeft dit ook gedaan. Na afloop kreeg ze per mail de vraag om in een online enquête aan te geven wat zij van de open avond en het vooraf aanmelden vond. Iedereen die de enquête invulde, maakte kans op een iPhone8.

Noor zag de posters voor de open avond hangen op haar school, Het Assink in Neede. Omdat zij nog totaal niet weet welke richting ze op wil, is ze samen met haar mentor al op de website van het ROC gaan kijken. Ze wil iets met mensen, maar het kan nog alle kanten op. Van kapster tot verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. ‘Heel irritant, zoveel keuze!’, aldus Noor. ‘Vooral als je echt geen idee hebt wat je wilt.’ Haar broer studeert ook bij ROC van Twente, hij doet mechatronica. ‘Maar dat is niets voor mij.’ Op de open avond heeft ze veel folders meegenomen en heeft ze een voorlichtingsronde van verpleegkundige meegemaakt. De uitleg was goed en duidelijk. Ze heeft besloten naar de open dagen in januari te gaan om zich verder te oriënteren. Meelopen wil ze dan in de 4e.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht