bel redactie 074 - 256 66 99

Nomineren vrijwilligersawards weer mogelijk

Gepubliceerd op: 20/09/2019

Nomineren vrijwilligersawards weer mogelijk

Ken jij een enthousiaste vrijwilliger die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor een vereniging/organisatie, anderen of voor de omgeving? Nomineer hem/haar dan voor een vrijwilligersaward via de website van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Nomineren kan tot uiterlijk 24 oktober 2019.


De awards worden ieder jaar uitgereikt tijdens het Hengelose Vrijwilligersevenement 2019. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest per categorie drie prijswinnaars.

Benno Goossen van Achilles ’12 was in 2018 één van de genomineerden in de categorie sport. Hij ging er met de eerste prijs (€ 500,- en een beeldje) vandoor. “Normaal doe je je vrijwilligerswerk in de anonimiteit en dan sta je plotseling in het middelpunt van de belangstelling”.

De nominaties en het evenement zijn gelegenheden om het vrijwilligerswerk en de inzet van vele Hengeloërs in de schijnwerpers te zetten. Voor veel inwoners is het uitvoeren van vrijwilligerswerk vanzelfsprekend. De inzet van vrijwilligers is echter voor veel organisaties en verenigingen noodzakelijk. Met het vrijwilligersevenement, georganiseerd door het Servicepunt Vrijwilligerswerk, wil de gemeente Hengelo waardering tonen en de vrijwilligers én de organisaties/verenigingen in de schijnwerpers zetten.

Categorieën en prijzen

Er zijn vier categorieën waarbinnen vrijwilligers genomineerd mogen worden en een prijs kunnen winnen.

· Educatie, zorg & welzijn
· Samenleving
· Sport & Cultuur
· Jonge vrijwilliger

Voor 2019 kunnen er opnieuw vrijwilligers genomineerd worden voor een award. Nomineren kan tot 24 oktober via de website van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo: www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl.

Liever een nominatie op papier invullen? Dat kan ook. De formulieren liggen klaar bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk aan de Hazenweg (Stadskantoor). Het is mogelijk om één persoon voor te dragen, maar een groep mag ook. Iedereen mag een Hengelose vrijwilliger voordragen.

In iedere categorie zijn er drie prijswinnaars:
1e prijs: € 500,- ­­
2e prijs: € 300,-­­
3e prijs: € 200,­­-

Het geldbedrag besteedt de vrijwilliger aan de organisatie waar hij/zij de taken uitvoert.

Feestavond

Een onafhankelijke jury, met Frank Kerkaert als voorzitter, beoordeelt de nominaties. Op dinsdag 12 november is de feestelijke avond waar alle genomineerden en andere vrijwilligers welkom zijn. Kaarten hiervoor zijn vanaf 28 oktober verkrijgbaar bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk (Stadskantoor Hazenweg). De feestavond is een compleet verzorgde avond met live muziek, cabaret, eten/drinken en de uitreiking van de awards.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht