bel redactie 074 - 256 66 99

Nog meer appartementen en woonstudio's in panden rondom marktplein

Gepubliceerd op: 31/07/2019

Nog meer appartementen en woonstudio's in panden rondom marktplein

Rondom het marktplein in Hengelo worden de komende jaren tientallen appartementen en studio's in bestaande gebouwen gerealiseerd. Verschillende eigenaren en vastgoedbeheerders hebben inmiddels plannen ingediend bij de gemeente Hengelo voor herbestemmen van hun winkelpanden tot zeker 70 wooneenheden.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Vorig jaar werd al bekend dat in het oude V&D-pand aan de Brink en de Marskant zo'n veertig woonhuizen komen. Ook voor het oude pand van de Etos aan de Telgen 13 ligt inmiddels een plan op tafel voor het realiseren van achttien woonstudio's. De bedoeling is dat op de bovenetage van het pand een tweede verdieping komt, meldt de gemeente.

Dan zal ook het pand aan de Brinkstraat 16 en 16 A en Marktstraat 1, 3 en 5 worden verbouwd tot een onbekend aantal zelfstandige woonruimtes. Een andere groot winkelpand verderop, aan de Nieuwstraat 30, wordt eveneens onder handen genomen en krijgt maar liefst vijf studio’s op de bovenverdieping.

Dan is er nog het pand van C&A. Na vertrek van de landelijke winkelketen uit Hengelo volgende week, wordt het gebouw grondig gerenoveerd is het plan. Het pand wordt compleet verbouwd om het aantrekkelijk te maken voor ondernemers met kleinere winkels. Op de bovenste etages komen meerdere woonappartementen. De buitenkant wordt ook aangepakt en krijgt een modernere uitstraling.

Bij een aantal grote projecten is de gemeente betrokken en is er overleg met de pandeigenaren. Om privacyredenen wil de gemeente verder geen informatie verstrekken over de vastgoedbeheerders en hoe de verschillende plannen eruit zien. Voor een aantal projecten is een omgevingsvergunning ingediend. Plannen waarvoor de aanvraagprocedure nog loopt, kunnen op afspraak worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Bouwen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121.

Het herstemmen van winkelpanden past in de visie van de gemeente Hengelo, Die streeft naar een compactere binnenstad, waarin leegstaande winkelpanden een woonbestemming krijgen. Op die manier moet er meer leven in de stad komen, wordt de stad aantrekkelijker voor inwoners en ondernemers én wordt het tij van leegstand panden gekeerd. "In elke stad neemt het opsplitsen van ruimtes een grote vlucht, dus ook in Hengelo," aldus woordvoerder Martin Poorthuis.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht