bel redactie 074 - 256 66 99

Nije Stichting doneert vlaggenlijnen aan Verjaardagsboxen in Twente

De Nije Stichting doneert slingers gehaakte vlaggetjes aan de Verjaardagsboxen in Twente. Dit project is opgezet voor gezinnen met kinderen die onder de armoedegrens leven. Het wereldrecord 'de langste gehaakte vlaggetjeslijn' werd in 2018 door de Nije Stichting binnengehaald door een lijn van maar liefst 11.970 meter op te hangen in de Grolsch Veste te Enschede.

De Stichting wilde de vlaggenlijnen weggeven aan ziekenhuizen en instanties waar kinderen komen met kanker. Dit kon helaas niet doorgaan door strenge veiligheidsvoorschriften in deze instellingen. Wel heeft de stichting veel slingers kunnen verkopen om het het geld te gebruiken voor haar eigen werk, het opvangen en ondersteunen van gezinnen met kanker. De slingers zijn nog steeds te koop via de webshop van De Nije Stichting: www.denijestichting.nl/webshop

Omdat er nog steeds veel slingers over zijn, ging De Nije Stichting op zoek naar andere goede doelen die met kinderen te maken hebben. Zo kwam zij op het spoor van de Verjaardagsboxen Tubbergen-Dinkelland, Losser en Oldenzaal.

(Foto: Facebook / De Nije Stichting