bel redactie 074 - 256 66 99

Nieuwe website gemeente Hengelo gelanceerd

Gepubliceerd op: 29/01/2020

Nieuwe website gemeente Hengelo gelanceerd

De website van de gemeente Hengelo heeft een complete make-over gehad. De site heeft niet alleen een nieuwe huisstijl gekregen, maar heeft ook een andere navigatie en zoekstructuur. De oude website was ruim 11 jaar oud en aan vervanging toe.

Hengelo.nl is datagestuurd. Dat betekent dat het een klantgerichte website is met informatie waar de bezoeker van de site ook echt op zit te wachten. Door analyses van zoekgedrag en pageviews is goed te zien welke pagina’s interessant zijn voor inwoners, ondernemers en bezoekers. De meest gezochte pagina’s hebben dan ook een prominente plek op de homepage.

Bij het ontwerp van de website is volgens de gemeente veel aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid. De site is getest door een testgroep van bezoekers van Hengelo, ondernemers en inwoners, dus ook mensen met een beperking.

De website van de gemeente Hengelo die jaarlijks 550.000 bezoekers trekt, is responsive en past zich aan het apparaat aan waarmee gebruikers de site bezoeken. Het ontwerp van de vernieuwde website komt, net als de nieuwe gemeentelijke huisstijl, van ontwerpbureau Creative Bastards.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht