bel redactie 074 - 256 66 99

Nieuwe ontwikkelingen bij de Twentse Bierbrouwerij

Gepubliceerd op: 21/08/2019

Nieuwe ontwikkelingen bij de Twentse Bierbrouwerij

Hop! Naar de Twentse Bierbrouwerij! Frank Hendriks, oftewel Koning Tripel, want dat staat op zijn T-Shirt, heeft wilde plannen. Hij gaat weer zelf bier brouwen. En niet zo maar een biertje, nee, echte specials moeten het worden. Made in Hengelo. Daarnaast blijft in Belgisch Limburg de productie van het Twentse bier gewoon doorgaan. Maar tot vrijdag is hij buiten nog even met de motorzaag in de weer. Want er wordt ook een stoere speeltuin aangelegd: een Twents Blagenbos.

Gerst
Hoe Twents is het bier nou eigenlijk Frank? 'Nou, het brouwgerst telen we zelf, op 55 hectare Kalkwijck-gronden bij Vroomshoop. Ons gist komt uit Engeland, dat is het Windsor-gist. We werken ook met hop uit Canada, want die 'red fine' hop heeft een heerlijk aroma. Het grootste compliment wat ik kan krijgen is: 'Doo mie d'r nog moar één!''

Hop!
Iedereen komt bij Frank zijn Walhalla aan zijn of haar trekken. Ook vrouwen? Frank lacht: 'Vrouwen zijn over het algemeen het gekst op het honingbier. Dat is dan meteen ook het zwaarste bier, haha!' En omdat er geen leuke speeltuinen bij de restaurants in Hengelo zijn heeft Frank flink wat Robinia-houten palen aan laten slepen waar hij natuurlijke speelelementen van maakt. Nog even flink tekeer gaan met de motorzaag en dan moet het vrijdag allemaal klaar zijn. De weersverwachtingen zijn prachtig voor dit laatste weekend van de zomervakantie. Dus hop! Naar het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal!

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht