bel redactie 074 - 256 66 99

Nieuw marktplein kiezen: alleen voor Hengeloërs

HENGELO – Iedereen vanaf acht jaar mag vanaf zondag een stem uitbrengen op een van de drie ontwerpen voor de invulling van het marktplein. Maar dan wel een paspoort of ID-kaart meenemen: want alleen Hengeloërs mogen meebeslissen over het toekomstig uiterlijk van het meest bekritiseerde plein in deze gemeente.


De ontwerpen zijn vanaf zaterdag 25 november op internet te zien: bureauhengelo.nl/stemophetmarktplein. Maar wie z’n keuze kenbaar wil maken, zal toch achter de laptop vandaan moeten komen. Stemmen kan in het stembureau, en dat is gevestigd in het nieuwe ‘House of Hengelo’, op de hoek van de Markt en de Molenstraat.

Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen Hengeloërs op koopzondag een keuze maken uit de ontwerpen van de bureaus West8, Mecanoo en IAA. Dit is verder de hele week nog mogelijk, vanaf 9.00 uur ’s morgens tijdens de winkeltijden. Het zijn overigens concepten en geen kant-en-klare ontwerpen. Aanpassingen zijn mogelijk, en wie daartoe ideeën heeft kan dat op het stembiljet aangeven.

Het ‘House of Hengelo’ is een initiatief van Bureau Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo, de Stadswerkplaats en de Stichting Vastgoed Hengelo. Het is de bedoeling dat iedereen hier straks kan binnenlopen met vragen over en ideeën voor het stadscentrum. Het wordt ook een vergaderbolwerk van de betrokken partners.