bel redactie 074 - 256 66 99

NEO Wielerclub op bezoek bij Emsstern Rheine

Gepubliceerd op: 13/05/2019

NEO Wielerclub op bezoek bij Emsstern Rheine

Zondag 12 mei heeft de NEO Wielerclub met een groot aantal renners deel genomen aan de tourtocht van de Emsstern Rheine Radsportverein.

Ondanks het koude en natte weer reden maar liefst 18 personen de 110 km tocht. De bus van de sponsor stond 's morgens om 08.00 op de parkeerplaats bij Borne voor het inladen van de fietsen. Een paar renners besloten de terugtocht te fietsen en een enkeling zelfs de heen- en terugweg.

De deelname uit Borne werd enorm op prijs gesteld, temeer daar de opkomst vanwege het slechte weer veel lager was dan de afgelopen jaren. Dit uitte zich in een uitermate goede verzorging, zowel onderweg als aan de finish. Ondanks dappere pogingen bleek het niet mogelijk alle zelfgebakken Deutsche Torten na afloop weg te werken. Tal van renners beklaagden zich erover dat het niet de bedoeling kan zijn kilo’s aan te komen na een zware tocht door het Tecklenburgerland.

Ook vorig jaar nam de NEO Wielerclub al deel aan deze tourtocht, toen nog met een kleinere groep. Op haar beurt verscheen een grote afvaardiging uit Rheine vorig jaar bij de tourtocht van de Neo Wielerclub in het kader van de aktiviteiten rondom het 100-jarige jubileum. Kortom een traditie lijkt te zijn geboren.

De tocht werd verreden tezamen met een aantal coureurs van de wielervereniging uit Mesum. Ook met deze wielerclub bestaat een uitwisselingsprogramma. Nadat vorig jaar een wielerweekend in Mesum is doorgebracht zijn zij uitgenodigd om later dit jaar voor een weekend in Borne.

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht