bel redactie 074 - 256 66 99

Natuurfilm ‘Het stroomgebied van de Dinkel’

Gepubliceerd op: 25/03/2019

Natuurfilm ‘Het stroomgebied van de Dinkel’

Op woensdagmiddag 3 april vindt er op initiatief van de Noaberpoort en de Katholieke Bond van Ouderen weer een themamiddag plaats voor Haaksbergse ouderen. De themamiddag van deze maand gaat over natuur.

Twente is volgens velen één van de mooiste delen van Nederland. Iemand die deze Twentse schoonheid prachtig in beeld weet te brengen is amateurfilmer Jan van der Geest (1939). De geboren en getogen Enschedeër maakt documentaires over ons prachtige Twente. Tijdens de themamiddag wordt zijn film ‘Het stroomgebied van de Dinkel’ vertoond.

Natuur, cultuur en historie

In de natuurfilm ‘Het Stroomgebied van de Dinkel’ wordt de natuur, cultuur en historie van het stroomgebied in beeld gebracht. In een bijna twee uur durende film volgt Jan van der Geest de Dinkel. Vanaf de bron in Holtwick tot aan Neuenhaus waar de Dinkel in de Vecht stroomt.

Waar en wanneer?

Alle Haaksbergse ouderen zijn op woensdag 3 april van harte welkom in Café De Oude Molen aan de Fazantstraat. Vanaf 13.30 uur is de zaal open en het programma start om 14.00 uur. De middag eindigt rond 16.30 uur. De toegang is gratis.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht