bel redactie 074 - 256 66 99

Nachtburgemeester Tijs Jagers gaat voor een tweede termijn

Gepubliceerd op: 23/11/2018

Nachtburgemeester Tijs Jagers gaat voor een tweede termijn

Tijs Jagers werd twee jaar geleden benoemd als nachtburgemeester van Hengelo. Zijn termijn loopt in december af. Hoe heeft Jagers de functie van nachtburgemeester ervaren?Als hij terugkijkt, dan is Tijs Jagers vooral trots op wat hij heeft neergezet. De Hengeloër volgde in 2016 horeca-ondernemer Berto Mulder op als nachtburgemeester. "Toen ik nachtburgemeester werd, was het voor mij vrij moeilijk, het was voor Hengelo toch een beetje een nieuw begrip."

"Een nachtburgemeester moet een aanjager van het nachtleven zijn, een positieve rebel," zegt hij. Voor dat laatste heeft Jagers zich de afgelopen jaren volop ingezet en dan met name op de speerpunten veiligheid, klimaat en reuring in de binnenstad.

Eén van de eerste acties van de nog zittende nachtburgemeester was de verkoop van fietslampjes in de horeca. Voor de prijs van één consumptie konden jongeren deze lampjes kopen en goed zichtbaar over straat als ze 's nacht naar huis reden. Dat Jagers daarmee mogelijk een aanrijding heeft voorkomen, vindt hij een fijne gedachte.

Maar ook events al 'Earth Hour' en 'Nacht van de Nacht' haalde hij naar Hengelo en in zijn laatste campagne "Ben je Oké?' is hij het lokale gezicht om ongewenst seksueel gedrag aan te pakken in het uitgaansleven, een samenwerking met de Rutgers Stichting. Jagers is daarnaast ook bekend van zijn platform 'Hengelo Helemaal Stil?' waarvoor hij regelmatig eigen vlogs produceert, waarin hij vele thema's aansnijdt.

Na een termijn van twee jaar smaakt het bij Jagers duidelijk naar meer. Als het aan de zittende nachtburgemeester ligt, dan zet hij zich ook de komende twee jaar graag opnieuw in voor Hengelo. "Ik sta open voor de uitdaging. Laat vooral veel kandidaten zich aanmelden. Ik ga graag de strijd aan met ze."

De procedure voor de verkiezing van de nieuwe nachtburgemeester is inmiddels gestart. belangstellenden kunnen hun kandidatuur, voorzien van een motivering, vóór woensdag 5 december kenbaar maken via de mail: hengelo@tubantia.nl.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing en het gevraagde profiel op de website: www.nachtburgemeesterhengelo.nl/

Beschikbare kandidaten lichten hun kandidatuur toe op maandag 10 december, in politiek café Hengeloos Peil. De uitslag van de verkiezing wordt maandag 14 januari bekendgemaakt in Hengeloos Peil. In die uitzending zal de nieuwe nachtburgemeester zich presenteren.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht