bel redactie 074 - 256 66 99

MX50 Euronations 2019 Op 22 en 23 juni bij H.A.M.C. in St. Isidorushoeve

Gepubliceerd op: 05/06/2019

MX50 Euronations 2019 Op  22 en 23 juni bij H.A.M.C. in St. Isidorushoeve

De Euronations is een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport. Het is een uitwisselingswedstrijd van alle Europese landen en wordt al sinds 2012 georganiseerd. Zowel individueel als per land wordt er gestreden voor de prijzen. Voor de editie van 2019, die zal plaatsvinden in St. Isidorushoeve, zijn al meer dan 95(!) inschrijvingen uit verschillende Europese landen.

De brommercross is een enorm opkomende klasse binnen de motocross. Bij de ONK-wedstrijden doen sinds deze opkomst al gemiddeld tussen 35 en 40 deelnemers mee. Door de geringe snelheidsverschillen komt het neer op techniek en dat maakt het op de baan erg spectaculair. De rondetijden doen niet veel onder ten opzichte van andere MX-klassen.

Op zaterdag 22 juni zijn de kwalificatiewedstrijden voor de finale die op zondag 23 juni zal plaatsvinden. Rijders die zich niet kwalificeren voor de finale rijden op zondag de B-finale. Er wordt gestreden in drie klassen, namelijk de G1 (de varioklasse), de G2 (de standaardklasse) en de G3 (de MX50-klasse). Deze klassen zijn vastgelegd volgens Europese reglementen. In het bijprogramma op zowel de zaterdag als de zondag zullen de regionale wedstrijden van de UMX worden verreden.

Zoals gezien in vorige edities scoort Nederland altijd hoog in het landenklassement. Ook enkele dames zullen dit jaar meedingen naar de prijzen en ons land vertegenwoordigen. Bovendien biedt deze wedstrijd bij uitstek de gelegenheid om de contacten met andere Europese rijders aan te halen en is voor de toeschouwers de entree gratis.

Alle informatie betreffende de Euronations is te vinden op www.brommercross.nl.

We zien zowel de rijders als de toeschouwers graag tegemoet op 22 en 23 juni in St. Isidorushoeve.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht