bel redactie 074 - 256 66 99

Muziek vanaf de Houtmaat live in de huiskamer

Gepubliceerd op: 07/05/2020

Muziek vanaf de Houtmaat live in de huiskamer

Cultuurpodium Houtmaat gaat het seizoen ondanks de coronacrisis gewoon beginnen komende zondag. Daarbij is ‘gewoon’ tegenwoordig nét even anders: de vier dames van Double2 (foto) verzorgen in de bekende koepel een optreden dat live wordt gestreamd via cultuurpodiumhoutmaat.nl en via YouTube.

Eigenlijk zou het seizoen afgelopen zondag al van start gaan, maar het lukte de organisatie niet om die dag al een goede livestream te presenteren. Dat gaat komende zondag zeer waarschijnlijk wel lukken. 


Voorzitter Erik Schott: “Helaas lukte het ons het niet om op 3 mei, de vooraf geplande openingsdatum, van start te gaan, maar met toestemming van de gemeente kan het komend weekend gelukkig wel. Technisch moeten daarvoor nog enkele handelingen worden verricht, maar we hebben er vertrouwen in dat dit lukt. De toegangspoorten zijn zondag gesloten en er is zijn geen publiek bij aanwezig. De artiesten en de geluidsmensen houden zich uiteraard aan alle veiligheidsmaatregelen.”

Schott: “Omdat we al van plan waren het eerste optreden te koppelen aan de viering van 75 jaar bevrijding zijn we erg blij dat Doubl2 met haar Andrew Sisters-act deze seizoensopening luister bij wil zetten.”

Indien deze uitzending aanslaat, dan zullen er meerdere volgen. “Zelfs als straks de Houtmaatconcerten weer bezocht kunnen worden, overwegen we om de optredens te streamen voor die mensen die vanwege de coronarisico’s niet naar de Houtmaat durven te komen.”

Het optreden van Double2 is op zondag 10 mei (Moederdag) van 14.30 tot 15.30 uur te zien en te horen via bovengenoemde kanalen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht