bel redactie 074 - 256 66 99

Mogelijke uitbreiding Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo heeft onderzoek gedaan naar uitbreiding van het theater met onder andere een kleine concertzaal en meerdere repetitieruimtes voor amateurverenigingen. Uit haalbaarheidsonderzoek blijkt dat deze vergroting het beste kan worden gerealiseerd door nieuwbouw bovenop de middenzaal. Een volledig nieuwe bouwconstructie buiten het gebouw zal de uitbreiding moeten dragen. Begin deze week presenteerde het theater een bouwschets hoe het eruit kan komen te zien.

Directeur Raoul Boer denkt dat het vergroten van het gebouw alleen maar voordelen heeft en in een behoefte voorziet, niet alleen voor de schouwburg zelf of voor de lokale theatergezelschappen die zo naar binnen worden gehaald. Ook voor de stad zou het een aanwinst zijn. "Het kan leiden tot spectaculair gebouw." Een grotere schouwburg kan ook een thuis zijn voor grote dansgezelschappen als Lonneke van Leth uit Den Haag, waarmee Schouwburg Hengelo al jaren nauw samenwerkt.

Of het idee uitgevoerd gaat worden, dat is nog maar de vraag. Daarover zal straks een nieuwe college en de gemeenteraad zich moeten buigen na de gemeenteraadsverkiezingen. De plannen moeten vervolgens in detail worden uitgewerkt. Dan zal ook duidelijk worden wat het gehele project gaat kosten en of het financieel haalbaar is. Volgens Boer kan het ontwerp nog alle kanten op en moet het idee vooral worden gezien als een denkrichting.