bel redactie 074 - 256 66 99

Modecheque populair onderdeel Kindpakket in Hengelo

HENGELO De modecheque als onderdeel van het Kindpakket, bedoeld voor kinderen die het niet breed hebben, is bijzonder populair: sinds augustus vorig jaar hebben al ruim 1.300 kinderen zo’n cheque met een waarde van honderd euro toegewezen gekregen. Ook kregen 170 een fiets en er zijn ruim honderd gratis ID-kaarten verstrekt.


Het Kindpakket is een gemeentelijk initiatief. Aanvankelijk viel de belangstelling wat tegen, maar na wat extra publiciteit wist de doelgroep de regeling beter te vinden. Sterker: er moet extra capaciteit worden ingezet om de aanvragen af te handelen, zegt wethouder Mariska ten Heuw. “Maar het geld is er. Niemand hoeft bang te zijn dat het potje leeg is.”

Vanaf augustus zijn er zo’n duizend aanvragen door de ambtelijke molen gegaan. “Op dit moment liggen er nog zo’n 350 aanvragen die we nu zo snel mogelijk willen afhandelen”, aldus Ten Heuw. De aanvragers krijgen zo snel mogelijk een beslissing op hun aanvraag. Bij de beoordeling wordt vooral bekeken of gezinnen recht hebben op het Kindpakket.

Per aanvraagformulier kunnen meer onderdelen uit het pakket voor alle kinderen binnen een gezin worden gevraagd. Zo is dat aantal van 1.300 kinderen ontstaan, dat de fashioncheque heeft gekregen. Onderdeel is ook een gratis computer of laptop voor schoolgaande kinderen. Het Kindpakket blijft ook dit jaar bestaan. De bijdrage voor een fiets wordt opgerekt naar zeventien jaar.

De gemeente gaat er vanuit dat er zo’n 1.800 kinderen in armoede leven in Hengelo. Dat zijn kinderen van alleenstaande ouders met een netto-maandinkomen lager dan 1.132 euro en kinderen uit gezinnen met een netto-maandinkomen lager dan 1.616 euro.