bel redactie 074 - 256 66 99

Minder winst voor de SWB Groep

Gepubliceerd op: 09/07/2019

Minder winst voor de SWB Groep

De SWB heeft 2018 afgesloten met een negatief resultaat van een ton. Vorig jaar werd nog een winst behaald van een half miljoen euro. Het bedrijfsresultaat is beter dan verwacht. De directie ging over 2018 nog uit van een verlies van een half miljoen.


De SWB kijkt terug op een jaar waarin bedrijfsonderdelen SWB als Gildebor hun maatschappelijke doelstellingen behaalden. Zo heeft het bedrijf 176 personen naar een reguliere baan geleid in 2018. Algemeen directeur Robert Monninkhoff: “Voor onze sector zijn het onzekere tijden, maar SWB Groep vormt samen met het Werkplein en de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente een stabiele ketenorganisatie. Het mooie resultaat over 2018 is daarbij een extra steuntje in de rug."

Voor 2019 zijn er voor de SWB Groep nog belangrijke aandachtspunten. Zo gaf de accountant geen goedkeuring voor het inkoopbeleid van de organisatie. SWB Groep dient nu een verbeterslag door te voeren en aanbestedingen rechtmatiger uit te voeren. De directie is hiervoor al in 2018 een verbeterplan gestart.

SWB Groep biedt werk aan zo’n 1600 medewerkers en verricht inmiddels ook werkzaamheden voor de gemeenten Haaksbergen en Oldenzaal. Uit het Sociaal Jaaroverzicht blijkt dat SWB en Gildebor stevig zijn geworteld in de regio. Naast de primaire taken werd een grote bijdrage geleverd aan het welzijn van de inwoners van Midden Twente. Er werd o.a. gewerkt aan het bestrijden van de eikenprocessierups en de Japanse duizendknoop, er werd menskracht geleverd voor STORK 150, dumpafval werd opgeruimd en ruim 13.000 meldingen/klachten over de openbare ruimte werden vakkundig opgelost.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht