bel redactie 074 - 256 66 99

Milieupark Wegtersweg krijgt ruimere openingstijden

De openingstijden van het Milieupark aan de Wegtersweg worden verruimd. Zo gaat het afvalbrengpunt voortaan om 09:00 uur open in plaats van 09:30. De gemeente Hengelo denkt dat ruimere openingstijden het voor meer mensen mogelijk maakt om afval naar het Milieupark te brengen. Daarnaast is het afvalbrengpunt in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Normaal gesproken sluit de locatie aan de Wegtersweg al om 16.00 uur. Het gaat om een proef die per 1 juni ingaat.

De gemeente heeft van veel inwoners de wens ontvangen dat de openingstijden verruimd moeten worden. Daaraan wordt nu gehoor gegeven. In september volgt een evaluatie. De nieuwe openingstijden kunnen mogelijk nog verder wijzigen. De gemeente gaat komende zomer inwoners via het HengeloPanel vragen of bewoners uit de voeten kunnen met de nieuwe openingstijden, maar ook of ze andere wensen hebben. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat het Milieupark op zaterdag langer open is.

Het HengeloPanel is een grote groep inwoners, die een aantal keren per jaar via internet een vragenlijst van de gemeente invult. Zo weet de gemeente wat inwoners vinden van het gemeentelijk beleid en welke ontwikkelingen er plaatsvinden in.