bel redactie 074 - 256 66 99

Metamorfose Industrieplein Hengelo begonnen

Gepubliceerd op: 13/03/2019

Metamorfose Industrieplein Hengelo begonnen

HENGELO Wethouder Mariska ten Heuw en gedeputeerde Monique van Haaf hebben het officiële startschot gegeven voor de facelift van het Industrieplein. Er komt een skatelandschap, veel groen en water in de vorm van de Veldbeek. “Het wordt een stuk prettiger en mooier”, vindt de gemeente.

De herinrichting kost zo’n 1,8 miljoen euro. De gemeente Hengelo betaalt ruim 1,3 miljoen euro, Waterschap Vechtstromen draagt 225 mille bij en de provincie Overijssel geeft een subsidie van 260.000 euro. NS stelt de grond beschikbaar en Pro-Rail werkt mee aan het realiseren van de fietsparkeerplaatsen. Provinciebestuurder Ten Haaf vindt het project ‘een mooi voorbeeld hoe provincie en gemeente samen met de bewoners en marktpartijen intensief samenwerken aan een attractieve binnenstad van Hengelo.’

Wethouder Ten Heuw: ‘Het Industrieplein vormt straks een geweldige entree voor het stadsdeel Hart van Zuid, waar de komende jaren steeds meer mensen zullen wonen, werken en leren. Hier ontstaat een kleine oase in het hart van de stad. De stichting Skatelab heeft zich jarenlang ingezet om een plek in Hengelo te vinden. Geweldig dat het gelukt is en dat ze uiteindelijk op deze toplocatie zullen neerstrijken!”

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht