bel redactie 074 - 256 66 99

Meisje krijgt vuurwapen tegen hoofd gedrukt bij beroving

Gepubliceerd op: 05/01/2020

Meisje krijgt vuurwapen tegen hoofd gedrukt bij beroving

Een 17-jarig meisje is op zondag 5 januari tussen 0.45 uur en 1.15 uur bedreigd met een vuurwapen aan de Parallelweg LS. Ze fietste rond dat tijdstip in de richting van het centrum toen er ter hoogte van de Golsstraat twee jonge mannen haar kant op kwamen lopen. De mannen belemmerden haar de weg en pakten haar fiets vast waardoor ze stopte en op de grond viel. Eén van de mannen drukte een vuurwapen tegen haar hoofd en zei dat hij haar telefoon met code wilde.Het meisje heeft de man gegeven waar hij om vroeg. In het hoesje van haar telefoon, een witte iPhone XR, zaten diverse pasjes. Het meisje was inmiddels weer gaan staan. Toen er op een gegeven moment een auto aan kwam rijden renden de jongemannen weg in de richting van de Isaacstraat. Mogelijk zijn de daders in de richting van de Twekkelerweg/Fluweelplein gevlucht.

Het slachtoffer is direct naar haar huis gefietst en heeft daar de politie gealarmeerd die meteen in de omgeving een onderzoek heeft ingesteld. Volgens het meisje werd zij beroofd door twee jonge mannen waarvan één een lichte jas droeg en de andere een donkere jas. Beiden droegen een bivakmuts over hun hoofd.

Was u die bestuurder of weet u meer?
De politie wil graag de bestuurder van de auto die over de Parallelweg LS reed spreken. Dit is mogelijk een waardevolle getuige. Maar het rechercheteam, dat deze beroving onderzoekt, wil ook graag met mensen in contact komen die meer weten over deze beroving. Wie heeft camerabeelden in de omgeving van de Parallelweg LS of heeft iets gezien of gehoord? Wie heeft de jonge mannen daar in de omgeving gezien? Neem contact op via 0900 8844. Anoniem uw tip doorgeven kan via telefoonnummer: 0800 7000

Bron: Politie Oost-Nederland

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht