bel redactie 074 - 256 66 99

Meer oplaadpalen voor elektrische auto's in Hengelo

HENGELO Op acht locaties in Hengelo komen openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s. De gemeente werkt daarbij samen met Allego, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het plaatsen en exploiteren van laadpalen en laadpunten in Nederland, België en Duitsland.


Naast deze oplaadpalen kunnen Hengeloërs met een elektrische wagen, die niet op eigen terrein kunnen parkeren en opladen, bij Allego een openbare laadpaal aanvragen. De acht ‘strategische locaties’ staan daar los van. Die gelden als extra voorzieningen waarvoor de gemeente en Allego samen de plek hebben bepaald.

Die locaties zijn: Henry Woodstraat 60, Kuipersdijk 40, Jacobastraat 54, Bornsestraat 4, Willem de Merodestraat 42, H.C. Pootstraat 1, Boerhaavelaan 126 en Uitslagsweg 47. De laatste is overigens als sinds medio juli in gebruik.

De gemeente weet wel dat deze laadpalen de eerste jaren niet zoveel zullen worden gebruikt – zoveel elektrische auto’s zijn er immers nog niet – maar vindt het wel noodzakelijk om alvast een aantal van deze voorzieningen verspreid door de stad te installeren voor bezoekers met zulke auto’s.

Maar als een oplaadpaal na drie jaar nog steeds weinig wordt gebruikt – minder dan 2000 kWh- mag Allego de paal weer verwijderen of verplaatsen, in overleg met de gemeente.