bel redactie 074 - 256 66 99

Meer dan 1150 basisschoolleerlingen dansen thriller op 18 mei

Meer dan 1150 basisschoolleerlingen uit 47 groepen 8 van alle basisscholen in Hengelo doen op 18 mei mee aan het unieke evenement Thrill The World op het marktplein van Hengelo. Samen zingen zij de wereldhit 'We Are The World' en dansen op Michael Jacksons wereldhit Thriller.


Initiatiefnemer en organisator Paul Smidt uit Oldenzaal, leerkracht van groep 8 op de Hengelose openbare basisschool ’ t Schöppert, is al sinds het hitalbum Thriller (1983) een groot fan van Michael Jackson. Hij wil de verbindende kracht van kunst laten zien door kinderen te laten samenwerken in een spektakelstuk van muziek en dans.

Het is bijzonder dat alle ‘onderwijszuilen’ meedoen; de kinderen komen van openbare, katholieke, protestante en islamitische scholen en uit het speciaal basisonderwijs. Er doet zelfs een school voor vluchtelingen mee.

Alle kinderen krijgen een rood petje op, waarmee ze tijdens het refrein van We Are The World een groot hart vormen op het marktplein. De opbrengst van de inzameling tijdens het evenement gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

De kinderen verzorgen zelf de aankleding van het plein door doeken te beschilderen die tijdens het Thrill The World - spektakel worden opgehangen. Ook maken zij hun eigen zombiekleding en helpen ze elkaar met schminken. Het dertienjarige talent DJ Bastiq verzorgt de muziek tijdens het evenement.