bel redactie 074 - 256 66 99

Meer blauwe zones rond ROC vanwege parkeerdruk

Gepubliceerd op: 12/02/2020

Meer blauwe zones rond ROC vanwege parkeerdruk

In de omgeving van de ROC van Twente worden door de gemeente meer blauwe zones gerealiseerd. In het programma Hengeloos Peil meldde wethouder Mariska Ten Heuw dat ROC-studenten regelmatig met de auto naar De Gieterij komen. Omdat de parkeerplaats alleen is bedoeld voor docenten en medewerkers, levert dat druk in de omliggende wijken op. Ten Heuw meldde dat ROC-studenten regelmatig met de auto naar De Gieterij komen. “Daarom stellen we blauwe zones in.”Voor het Dikkersplein en de nabije omgeving en de Beckumerstraat is na onderzoek gebleken dat er voldoende draagvlak onder de bewoners is voor een blauwe zone. De door het college te nemen verkeersbesluiten zijn momenteel in voorbereiding.

Afhankelijk van een eventuele bezwaarprocedure kan in deze straten rond de zomermaanden een blauwe zone worden gerealiseerd. De gemeente heeft hierover regelmatig overleg met het ROC.

In de omgeving van de school zijn in de Industriestraat en de Schouwinksweg al blauwe zones gerealiseerd. Voor de Kerkstraat is er recentelijk een verkeersbesluit genomen en zal de blauwe zone dit voorjaar worden gerealiseerd.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht