bel redactie 074 - 256 66 99

Matige waardering voor Hengelose binnenstad

HENGELO – Het werd niet drukker, het werd niet minder: de bezoekerscijfers aan de Hengelose binnenstad zijn in het afgelopen jaar gelijk gebleven. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van Kennispunt Twente onder leden van het HengeloPanel, eind vorig jaar. En net als in 2017 was de algemene waardering voor het stadscentrum weer onvoldoende.


Van tien verschillende aspecten werden rapportcijfers gevraagd. En daar kwamen zesjes uit. De warenmarkt kreeg de hoogste waardering, met een 6,8. Ook de fietsparkeerplaatsen deden het goed met een 6,6. Hengeloërs weten de culturele voorzieningen wél te waarderen: de bibliotheek kreeg een 8,4, poppodium Metropool een 8,1, de schouwburg een 7,9 en de bioscoop een 7,1.

De cijfers tonen de noodzaak van het ‘Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad’ opnieuw aan, aldus de gemeente. Daar wordt inmiddels stevig aan gewerkt: de herinrichting van de Enschedesestraat schiet stevig op, de Langestraat is voor de bouwvak klaar, de bouw van het stadskantoor en de renovatie van het stadhuis worden eind dit jaar afgerond.

Een kwart van de ondervraagde Hengeloërs die lid zijn van het HengeloPanel verwacht dat het centrum er in de komende twaalf maanden op vooruit gaat.