bel redactie 074 - 256 66 99

Maandelijks Cultuurpodium Drienerstraat verhuist naar Schouwburg Hengelo

Gepubliceerd op: 24/12/2019

Maandelijks Cultuurpodium Drienerstraat verhuist naar Schouwburg Hengelo

Het maandelijkse Cultuurpodium Drienerstraat, dat de afgelopen twee seizoenen plaatsvond bij de HeArtGallery, krijgt vanaf januari onderdak bij de Schouwburg Hengelo.

Twee jaar geleden zijn Hengelo Leest en de HeArtGallery een samenwerking begonnen met het Cultuurpodium Drienerstraat. Dit is een maandelijkse bijeenkomst in de HeArtGallery, waar met schrijvers en beeldend kunstenaars wordt gesproken over hun werk. Ook draagt de stadsdichter gedichten voor en zijn er muzikale intermezzo’s.

Het Cultuurpodium heeft van begin af aan bewezen succesvol te zijn; er was altijd veel belangstelling van het publiek. Toen de afgelopen tijd de toekomst van de HeArtGallery onzekerder werd en het moment van dreigende sluiting steeds dichterbij kwam, heeft Hengelo Leest dan ook gezocht naar een zo snel mogelijk te realiseren alternatief om door te gaan.

Dit heeft zijn beslag gekregen in een samenwerking met een nieuwe partner: Schouwburg Hengelo. Volgend jaar zal het Cultuurpodium, nu onder de naam Cultuurpodium Hengelo, plaatsvinden in de Schouwburg. Er zijn voor 2020 acht bijeenkomsten gepland, afwisselend in de Wolvecampfoyer of het theatercafé The Green Room. De oorspronkelijke formule zal zoveel mogelijk worden gehandhaafd. De programmering is in handen van Hengelo Leest. Net als bij de HeArtGallery is de toegang gratis.

Raoul Boer, directeur van de Schouwburg, zegt over dit nieuwe project:

‘Als Theater van de stad streven we ernaar om de beschikbare ruimtes van de Schouwburg zo intensief mogelijk te gebruiken. Wij zijn dan ook blij dat naast bijvoorbeeld het Filmhuis, Zie de Vide en de Jazzclub, wij nu ook plek en ondersteuning kunnen bieden aan een zo succesvolle activiteit als het Cultuurpodium Hengelo.’

Irene van Deuveren, voorzitter van stichting Hengelo Leest, is blij met de mogelijkheden die de Schouwburg het Cultuurpodium biedt:

‘Het is fijn dat het Cultuurpodium Hengelo voorgezet kan worden met steun van en in samenwerking met de Schouwburg. We hopen in die samenwerking weer boeiende zondagmiddagen te kunnen bieden, waar het publiek kennis kan maken met zowel schrijvers als beeldend kunstenaars en soms andere kunstvormen aan bod komen. Het is jammer dat de HeArtGallery sluit en aan onze samenwerking een einde komt, maar we hopen de combinatie literatuur en beeldende kunst voort te zetten in Cultuurpodium Hengelo, waar we onder meer de beeldende kunstenaars die exposeren in de Schouwburg een podium willen bieden.’

Het eerste Cultuurpodium Hengelo vindt zondag 26 januari om 15.00 u plaats in de Wolvecampfoyer van de Schouwburg. Het programma zal later worden bekendgemaakt

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht