bel redactie 074 - 256 66 99

Maandag 19 maart: Lijsttrekkersdebat Hengeloos Peil

Politiek café Hengeloos Peil beleeft maandagavond een speciale sessie, met alle twaalf lijsttrekkers in de schouwburg Hengelo.

Het uur U nadert voor de politieke partijen die woensdag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe wordt hun werk in de afgelopen vier jaar gewaardeerd door de kiezer en hoeveel geloof hebben die in de beloftes voor de nieuwe raadsperiode?

Aan de hand van zes stellingen worden de twaalf lijsttrekkers maandagavond in de thuisbasis van politiek café Hengeloos Peil aan de tand gevoeld. Daarbij gaat het om actuele onderwerpen die volop in de publieke belangstelling staan, controversiële onderwerpen soms ook die in de politieke arena tot veel contrast leiden.

Wat te denken van de herinrichting van het marktplein, de betutteling van de horeca als het gaat om het terrassenbeleid, wel of niet gratis parkeren in de binnenstad, de zoektocht naar alternatieve energiebronnen als windmolens en de toegankelijkheid van voorzieningen voor gehandicapten?

En vooral ook natuurlijk, het veelbesproken afvalbeleid. Heeft het college van B en W zich, met goedkeuring van de gemeenteraad, vertild aan het omgekeerd inzamelen?

Het debat is zo opgezet dat voor elke stelling eerst twee lijsttrekkers (door loting aan elkaar gekoppeld) met elkaar in gesprek gaan, waarna alle twaalf lijsttrekkers kunnen reageren. Het publiek heeft daarna gelegenheid vragen over dit onderwerp te stellen. Kunstambassadeur Pier van Dijk spreekt een column uit. Hij doet dat op zijn eigen, onnavolgbare wijze.

Het lijsttrekkersdebat wordt gehouden in de middenzaal van de Schouwburg Hengelo. Aanvang 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de foyer geopend. Koffie en thee zijn voor rekening van de gemeente.