bel redactie 074 - 256 66 99

Maandag 14 mei in Hengeloos Peil: over het succes van muziekfestival BAM! en betaalbare huurwoningen in De Nijverheid

De organisatoren van het BAM! festival zijn maandag in politiek café Hengeloos Peil om te vertellen over het geheim achter hun succes. BAM! vierde vorig jaar haar 10-jarig jubileum als kunst-, cultuur- en vooral muziekfestival in het Prins Bernhardplantsoen en is niet meer weg te denken van de evenementenkalender. Bestuursvoorzitter Thijmen de Groot , programmeur Luuk Schmidt en Jana Simmelink, die de pr verzorgt, zitten aan tafel.

In de uitzending ook aandacht voor de wijk De Nijverheid, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. Tegelijk staat Welbions, eigenaar van de woningen in de wijk, voor een dilemma; slopen of nieuwbouw. Directeur Harry Rupert van Welbions wil slopen om duurzame en nog altijd betaalbare woningen te kunnen bouwen, gaf hij deze week in deze krant aan. Hij doet daarbij de toezegging dat de ‘sfeer van de wijk behouden blijft .

Hogere huren

SP-gemeenteraadslid Vincent Mulder vindt hoe dan ook dat de huidige woningen behouden moeten blijven. „Nieuwbouw leidt alleen maar tot veel hogere huren”, stelt hij. De gemeenteraad steunde een motie voor behoud van de allergoedkoopste woningen zoals in De Nijverheid. Projectontwikkelaar Aard van Alsté, deskundig op het terrein van vastgoed, gaat met Mulder en raadslid Jan Evers van GroenLinks in discussie over wat noodzakelijk is in vooroorlogse wijken

Column

Michel Hasselerharm, vertrekkende chef van de redactie Hengelo, Hof van Twente en Borne van De Twentsche Courant Tubantia en schrijver van de wekelijkse column ‘Windvanger’ draagt dit keer mondeling zijn column voor. De muzikale omlijsting is van Khalil Toumi, finalist van het Open Podium.

Samenwerking

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en de schouwburg Hengelo. Het programma begint om 19.00 uur en wijkt voor eenmaal uit naar de foyer van de schouwburg . De uitzending is live te volgen via de lokale radio. Later in de week is de uitzending terug te zien op de lokale televisie.