bel redactie 074 - 256 66 99

Maandag 13 november in Hengeloos Peil: Miljoenen voor Hengelose binnenstad en theater Kamak

Opnieuw staat de binnenstad centraal in de komende aflevering van politiek café Hengeloos Peil, maandagavond in brasserie So Nice van de schouwburg.

Het college van B en W wil komende jaren dertien miljoen euro investeren in het stadscentrum. Momenteel worden plannen voor het Marktplein uitgewerkt. Daarbij zijn ook Stichting Centrumondernemers Hengelo (SCH), Bureau Hengelo en Stichting Vastgoed Hengelo nauw betrokken.

Gasten aan tafel zijn wethouder Marcel Elferink, voorzitter Roland Schwind van SCH, Frans Kattepoel mede-auteur van het rapport 'Hengelo, we zitten op goud!' waarin tien jaar geleden al investeringen in het centrum werden bepleit en Wiert Wiertsema, gemeenteraadslid van Pro Hengelo.

Verder in het programma theatergezelschap Kamak voor en van mensen met een verstandelijke beperking. Al meer dan 25 jaar timmert de groep regionaal en landelijk aan de weg.

Regisseur Oscar Wagenmans en twee acteurs vertellen over de producties die zijn maken en waarvoor zij vijf dagen in de week actief zijn.

De column wordt uitgesproken door Toon Mesman, journalist van De Twentsche Courant TC Tubantia. Mesman schrijft regelmatig met enige spot over de tegenstelling Enschede-Hengelo en laat zijn licht schijnen over de Hengelose dossiers.

Wonderkind

De muzikale omlijsting komt van Mart Hillen uit Lichtenvoorde. Kenners noemen hem 'een wonderkind op de gitaar' en voorspellen hem een grote toekomst. Hillen werd eerder al tot winnaar werd uitgeroepen van de 'Fingerstyle Academy Award 2016.'

Met 'Thunderstruck' van de bekende popgroep AC/DC haalde Mart zelfs het programma van Giel Beelen op 3FM . Hij won ook de Rabo On Stage prijs en werd door de jury uitgeroepen werd tot ambassadeur van de gitaar. Hillen studeert aan het conservatorium in Enschede.

Tijdens de uitzending wordt ook de nominatie voor de Persprijs 2018 bekend gemaakt. Eerdere nominaties gingen naar Henk Poort van Stichting Twente Hart Safe die zich al jarenlang beijvert voor een dekkend netwerk van AED's in de stad en Trudy Scheltema, SP-lid en fervent actievoerder voor behoud van het ziekenhuis.

Het is het tweede seizoen van Hengeloos Peil; een samenwerkingsproject van TC Tubantia, Radio Hengelo TV en Schouwburg Hengelo. De uitzending is live te volgen tussen 19:00 - 20:00 uur via de radio en later in de week is het programma in beeld te zien op de website van de krant en Radio Hengelo TV.

Hengeloos Peil, maandag 13 november om 19:00, live vanuit Brasserie So Nice. Zaal open om 18:30.

Tekst: Gerard Smink