bel redactie 074 - 256 66 99

Maandag 12 juni in Hengeloos Peil

Maandag 12 juni om 19:00 uur is er weer een uitzending van Hengeloos Peil in Brasserie So Nice. In het politieke café aandacht voor de volgende onderwerpen...

Als het aan de horeca van Hengelo ligt, dan gaan de culturele podia in de stad voortaan om 02:00 uur dicht. Metropool mag bij bepaalde activiteiten via ontheffingen langer open blijven en dat is tegen het zere been van Koninklijke Horeca. Die spreekt van 'oneerlijke concurrentie' omdat de culturele instellingen ook nog eens subsidie krijgen. Horeca-voorzitter Berto Mulder geeft tekst en uitleg. Ook wethouder Mariska ten Heuw schuift aan. De gemeente Hengelo is niet van plan om de bestemming van de podia te veranderen, maar gaat binnenkort wel met alle betrokkenen aan tafel om de pijnpunten te bespreken.

Verder in Hengeloos Peil: Verdient Hengelo de titel Fietsstad 2018? De lokale Fietsersbond doet er alles aan om de nominatie dit najaar te verzilveren. Melis Jan Gilde van de lokale Fietsersbond is vol vertrouwen, maar wat vindt verkeersdeskundige Wim Salomons? Is Hengelo echt zo'n geweldige stad om te fietsen? Journalist en columnist Bob Gevers volgt de fietsdiscussie op de voet en deelt zijn scherpe blik. Muziek is er van DAMN! een meidenduo dat niets liever doet dan muziek maken. Ze spelen uiteenlopende popliedjes die ze naar hun eigen hand zetten, maar schrijven ook eigen nummers.

Het politieke café Hengeloos Peil, maandag 12 juni in Brasserie So Nice. Het programma begint om 19.00 uur en wordt live via de radio uitgezonden. De zaal is open vanaf 18:30, de toegang is gratis. De presentatie is in handen van Esther Rouwenhorst en Gerard Smink. Hengeloos Peil is een samenwerking van TC Tubantia, Radio Hengelo TV en het Rabotheater.