bel redactie 074 - 256 66 99

Maak kennis met rugby! Kom naar de introductietrainingen bij Rugbyclub Dragons

Rugbyclub Dragons is deze week Club van de Week. De vereniging is een kleine en gezellige sportclub in Veldwijk. Rugbyclub Dragons, die vorig jaar veertig jaar bestond, heeft zo’n kleine honderd leden, waaronder veel jeugdleden. Dat rugby een sport is die iedereen kan beoefenen, ongeacht leeftijd, dat blijkt wel uit het ledenbestand van de club. De oudste speler is 64 jaar en de jongste is zes. Wie wil kennismaken met de sport is van harte welkom bij de introductietrainingen voor de jeugd die binnenkort starten. Ook als senioren met of zonder ervaring zijn welkom om mee te trainen.


“Onze ambitie is de komende jaren verder te groeien, maar dan wel met de gezelligheid die we nu hebben,” zegt bestuurslid Roderik Moes. Hij wijst op het familiegevoel dat de club kenmerkt en de saamhorigheid die er heerst om samen iets ondernemen. Dan gaat het niet alleen om samen iets drinken, maar ook om de zorg voor elkaar als iemand een blessure heeft.

Fysiek schaken

De afgelopen jaren is de belangstelling voor de rugbysport sterk toegenomen. Dat laatste is ook merkbaar bij Rugbyclub Dragons. In 2018 kwamen er 27 nieuwe leden bij, waarvan 16 jeugdleden. Corlijne Mikkers beoefent zelf al anderhalf jaar de sport en is één van de weinige vrouwen. Ze speelt samen met de mannen. “Vanaf dag één voelde ik mij hier welkom en kon ik met alles meedoen.” Ze omschrijft rugby als fysiek schaken. “Je moet echt vooruit denken. Hou je de bal vast of speel je ‘m af. Het is niet alleen bruut erin stampen, maar ook nadenken.”

Rugby voor iedereen

Rugby wordt vaak nog ten onrechte gezien als mannensport, maar steeds meer vrouwen staan hun mannetje op het rugbyveld. Mikkers wil Hengelose dames daarom graag uitdagen om eens te komen kijken. “Ook als je denkt ‘het is niets voor mij,’ kom toch! Vrouwen met hoge hakken of make-up, alle soorten dames hebben we bij rugby, dus niet een bepaald type dame zoals vaak wordt gedacht. Als je lekker rugby gaat spelen, dan gaat ‘de beastmode’ aan, maar daarna kun je weer ‘in de lak’ en weer zo vrouwelijk zijn als je zelf wilt. Dat is wel het leuke aan rugby dat je soms niet aan de buitenkant verwacht dat iemand rugby speelt. Het is voor iedereen geschikt.”

Kernwaarde

Bij Rugbyclub Dragons staan de kernwaarden respect, kracht, discipline en passie hoog in het vaandel. “Rugby is een sport waarbij je kracht en energie kwijt kunt, maar waar je met respect en discipline met elkaar om gaat,” zegt Roderik. “Hard in het veld, maar vrienden naast het veld, of het nu de tegenstander is of de scheidsrechter.” Daarnaast is het écht een teamsport. “Eén persoon die heel goed is in rugby, betekent op het veld niets. Je bent zo sterk als je zwakste spelers. Een team maakt het spel, samen maak je een overwinning.” De club heeft nu één seniorenteam, maar de ambitie is dat er twee teams komen: Eén recreatieteam dat op zondag even lekker een potje rugby wil spelen én één krachtteam dat op hoger niveau gaat spelen.

Introductietrainingen

Vanaf half maart start de club weer met introductietrainingen voor stoere senioren en junioren. Iedereen is welkom om een aantal keren mee te doen, ook onervaren spelers. Er wordt vanaf de basis begonnen en vanuit daar groei je verder. Ook een keer meetrainen? Aanmelden kan via info@rugbyclubdragons.nl. Of kijk voor meer informatie op rugbyclubdragons.nl

Clubhuis en het rugbyveld
Pruisische Veldweg 77, 7552 AB Hengelo
Tel. 074-3579756 / 06-33940816