bel redactie 074 - 256 66 99

LokaalHengelo: "Uitspraken kwartiermaker Cornelisse in strijd met opdracht college"

Gepubliceerd op: 06/04/2019

LokaalHengelo:

LokaalHengelo vindt dat kwartiermaker Gerard Cornelisse zich heeft niet gehouden aan de opdracht die het college van B en W hem heeft gegeven om onderzoek te doen naar de invulling en haalbaarheid van een culturele markthal op het marktplein.

"De presentatie betreffende invulling van het Hijschgebouw door kwartiermaker/ theaterproducent Gerard Cornelisse roept voor LokaalHengelo ernstige vragen op, met name over de beslissingsbevoegdheid buiten het creatieve/ innovatieve denken van de kwartiermaker," schrijft de partij in en brief aan het college van B en W.

Cornelisse noemde tijdens de presentatie al concreet namen van partijen die een plek krijgen in de hal, waaronder de naam van horecabedrijf Stravinsky. LokaalHengelo vindt dat Cornelisse niet over de verhuur gaat, maar de gemeente Hengelo en zegt het onverteerbaar te vinden dat andere horecaondernemers in Hengelo geen kans lijken te maken. De partij wil dat de horecaruimte verhuurd wordt via een openbare aanbesteding.

LokaalHengelo is verder verrast door de uitspraak van Cornelisse dat er met Tubantia en Radio Hengelo gesproken zou zijn over een toekomstige verblijf in het Hijschgebouw. In de brief heeft de partij het college om opheldering gevraagd.

Foto: Ontwerp Hijschgebouw en culturele markthal / West8

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht