bel redactie 074 - 256 66 99

LokaalHengelo: even stoppen met plaatsen afvalcontainers

HENGELO Fractievoorzitter Gerrit Megelink van LokaalHengelo roept de gemeente op om onmiddellijk te stoppen met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers en eerst de uitkomsten van het (in)formatieproces over het nieuwe college van B en W af te wachten. Hij wijst daarbij op de weerstand onder Hengeloërs tegen het afvalbeleid van het oude college. “Dat zie je ook terug in de verkiezingsuitslag.”


Daarom is het volgens hem ook merkwaardig dat het plaatsen van ondergrondse containers gewoon doorgaat ‘’alsof er op 21 maart, verkiezingsdag, niets veranderd is. Volgens ons heeft de kiezer gesproken en is het niet opportuun om het oude college besluiten te laten nemen dan wel uitvoering te laten geven aan beleid dat zeer waarschijnlijk onderwerp van gesprek zal zijn tijdens de coalitie-onderhandelingen.

Deze week worden op verschillende plaatsen in de Hasseler Es zogenaamde ORCA’s geplaatst. Megelink wil dat het plaatsen van de afvalcontainers direct wordt gestaakt en roept het college op daaraan gehoor te geven. ‘Laat de informateur en straks de formateur hun werk doen en ga ze niet voor de voeten lopen door beleid uit te voeren dat op scherp staat’.

De nieuwe voorman van LokaalHengelo verwacht dat zijn oproep steun kan krijgen van andere partijen: ‘Een blik in de verkiezingsprogramma’s zegt genoeg. Er zijn meerdere partijen die tijdens het campagne voeren zich hebben uitgesproken tegen het afvalbeleid van het college. Denk aan de VVD, BurgerBelangen en natuurlijk de grootste partij ProHengel. Steun voor ons appèl ligt dan ook in de lijn van onze verwachting. LokaalHengelo wil nog steeds dat Hengeloërs gelegenheid krijgen zich over het afvalbeleid uit te spreken.