bel redactie 074 - 256 66 99

Lokaal nieuws uit Hengelo

Gemeente mogelijk nog dit jaar eigenaar van gebouw Schouwburg Hengelo

Gepubliceerd op: 15/02/2019

Wethouder Bas van Wakeren verwacht dat het theatergebouw van Schouwburg Hengelo in de loop van dit jaar aan de gemeente Hengelo wordt overgedragen. Hij zei dat dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in antwoord op vragen van de PvdA.

PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt vond de informatie die de laatste tijd over de overdracht naar buiten is gekomen niet eenduidig. Ze wilde dan ook weten wat de stand van zaken is. Van Wakeren zei dat hij op 1 februari een gesprek heeft gehad met de raad van toezicht en de directeur van Schouwburg Hengelo. De uitkomst van dat gesprek was dat de stichting Schouwburg Hengelo, nu nog de eigenaar van het theatergebouw, bereid is het pand aan de gemeente Hengelo te verkopen. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De wethouder verwacht echter wel dat het in de loop van dit jaar zover zal zijn. “Het besluit om het gebouw te verkopen aan de gemeente kan alleen worden genomen door de eigenaar. Dat betekent dat ik als wethouder niet kan beslissen dat de schouwburg op een bepaalde datum van de gemeente is. Alleen op basis van goede gesprekken en onderhandelingen kan worden besloten hoe de overdracht moet plaatsvinden”, aldus Van Wakeren. 
Lees verder...

Jouw club, de Club van de week!?

Gepubliceerd op: 15/02/2019

1Twente Hengelo start met de Club van de Week. Verdient jouw vereniging of vrijwilligersorganisatie het om in het zonnetje te staan? Wil je meer bekendheid geven aan jouw club via de lokale omroep? Meld je dan aan!
Lees verder...

A35 in delen afgesloten in maart tussen Almelo en Hengelo-Zuid

Gepubliceerd op: 14/02/2019

Automobilisten die gebruik maken van de A35 moeten van 8 maart tot 26 maart 2019 rekening houden met ernstige verkeershinder. In die periode voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg. Zo wordt onder meer het asfalt vervangen door geluiddempend asfalt en de vangrail hersteld. De werkzaamheden aan de A35 worden tijdens drie weekendafsluitingen uitgevoerd. Verkeer wordt tijdens de onderhoudswerkzaamheden omgeleid.
Lees verder...

Meer Lokaal nieuws uit Hengelo