bel redactie 074 - 256 66 99

Lokaal nieuws uit Hengelo

Muizenval wordt snelheidsduivel bij Oyfo Techniekmuseum

Gepubliceerd op: 27/03/2017

Binnenkort is het weer zover; Oyfo Techniekmuseum in Hengelo organiseert alweer voor de zevende keer de ‘Open Kampioenschappen Mousetrap Car Race’. Leerlingen van scholen uit de hele regio strijden tegen elkaar om de grote glimmende wisselbeker, de Mousetrap Car Race Trofee. Oyfo Techniekmuseum is een onderdeel van Oyfo Kunst & Techniek, de samensmelting van Techniekmuseum HEIM, CREA en Muziekschool Hengelo.
Lees verder...

Politie Twente-Midden zet buurtplatform Nextdoor in

Gepubliceerd op: 27/03/2017

Politie Twente-Midden gaat de populaire buurtapp Nextdoor gebruiken om de veiligheid in wijken te verbeteren. Politie Twente-Midden is het op één na grootste basisteam in het district Twente, bestaande uit de vier gemeente Hengelo, Borne, Hof van Twente en Haaksbergen. Martijn Rikkerink is coördinator Nextdoor & Politie. Hij zegt dat een platform als Nextdoor het mogelijk maakt om wijkgerichter te werken en buurtparticipatie te bevorderen.
Lees verder...

VIDEO: Hoe milieubewust is de horeca van Hengelo?

Gepubliceerd op: 26/03/2017

Hoe milieubewust is de horeca van Hengelo? Wat doet zij voor een beter milieu? Hengelose horecaondernemers deden zaterdag tijdens Earth Hour 2017 het licht uit en gaven tips hoe het beter en anders kan. Earth Hour is een uur lang het licht uitdoen om aandacht te vragen voor klimaatsverandering. Dit initiatief wordt jaarlijks in meer dan 170 landen over de hele wereld tegelijk gehouden.
Lees verder...

Meer Lokaal nieuws uit Hengelo