bel redactie 074 - 256 66 99

Lokaal nieuws uit Hengelo

Gemeente stelt 6 ton beschikbaar voor vergroening wijken

Gepubliceerd op: 12/11/2019

Op 5 november heeft de gemeenteraad de begroting vastgesteld en heeft de raad extra geld beschikbaar gesteld om de wijken uit te breiden met groen. Voor de komende 4 jaar gaat het om een jaarlijks bedrag van € 150.000, totaal € 600.000. Hengelo telt negen wijken; in 2020 kunnen er twee wijken worden uitgevoerd voor gemiddeld € 75.000 per jaar. Volgend jaar komen als eerste de wijken Woolde en Noord aan de beurt.

Lees verder...

Businesspark Westermaat Campus en de gemeente willen bedrijventerrein verduurzamen

Gepubliceerd op: 12/11/2019

Het Businesspark Westermaat Campus en de gemeente Hengelo willen het bedrijventerrein verduurzamen en op termijn energieneutraal maken. Daarom ondertekenen ze dinsdag 19 november een intentieovereenkomst. Vanuit de gemeente zet duurzaamheidswethouder Claudio Bruggink zijn handtekening. Om het bedrijventerrein duurzamer te maken, wil het bestuur van het bedrijventerrein zorgen voor meer biodiversiteit, maar ook medewerkers stimuleren om met openbaar vervoer, fiets of elektrische auto te komen en na te denken over zonne- en windenergie.


Westermaat Campus is een coöperatieve vereniging waar de gemeente ook lid van is. Tijdens de algemene ledenvergadering ondertekenen bestuur en gemeente niet alleen een intentieovereenkomst. Ze spreken ook af dat ze een projectplan opstellen met een planning en budget voor de belangrijke thema’s de komende jaren. Om alvast een begin te maken met het vergroten van biodiversiteit, krijgt Businesspark Westermaat Campus dit najaar nieuwe plantvakken met verschillende bloemen en planten. De gemeente stelt hiervoor €3.000,- beschikbaar. De coöperatieve vereniging draagt eenzelfde bedrag bij.


Foto: Tubantia

Lees verder...

Winnaars 8e Vrijwilligersevenement bekend gemaakt

Gepubliceerd op: 12/11/2019

Dinsdag 12 november vond voor de 8e keer het Hengelose Vrijwilligersevenement plaats in de schouwburg georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo dat onderdeel is van Wijkracht. Het evenement is uitgegroeid tot een avondvullend programma waarbij Hengelose vrijwilligers bedankt worden voor hun inzet en bijdrage aan de maatschappij. In totaal waren er vier grote winnaars; Francien en Bram Richmond van Wijkcomité Woolde c.s. (categorie samenleving), vrijwilligersgroep Tuindorpbad (categorie sport&cultuur), vrijwilligersgroep Atelier Z (categorie onderwijs&educatie) en de Jonge vrijwilligersprijs ging naar Mayveline Lebacs, Liselotte Kessing en Fieke Vat van het Taalpunt.


Lees verder...

Meer Lokaal nieuws uit Hengelo