bel redactie 074 - 256 66 99

Lokaal nieuws uit Hengelo

Hengelo stelt ambitieuze energieagenda vast

Gepubliceerd op: 17/05/2017

Hengelo wil een fors duurzamere gemeente worden. Dat blijkt uit het programma Nieuwe Energie Hengelo 2017-2021 dat het Hengelose college van B en W voorstelt aan de gemeenteraad. Wethouder Marcel Elferink (CDA) wil vol inzetten op energietransitie: ‘We zetten concrete stappen naar energiebesparing, de afkoppeling van woningen van het aardgas en groene energie.’ Het programma Nieuwe Energie Hengelo 2017-2021 wordt begin juni op een politieke markt besproken.
Lees verder...

Zorgloket weer terug in de binnenstad

Gepubliceerd op: 09/05/2017

Het Zorgloket is weer terug in de binnenstad. Vanaf nu zit er dagelijks een medewerker van het Zorgloket bij Wijkracht in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat. Het Zorgloket is sinds een jaar verhuisd naar het stadskantoor aan de Hazenweg, omdat het stadhuis gerenoveerd wordt. Veel mensen lieten de gemeente weten een bereikbaar loket in het centrum te missen. 
Lees verder...

Cameratoezicht in binnenstad Hengelo bewijst waarde

Gepubliceerd op: 09/05/2017

Als het aan het college van B en W ligt, dan wordt ook de komende jaren gebruik gemaakt van cameratoezicht in de binnenstad van Hengelo en mogelijk zelfs uitgebreid. Uit de “Evaluatie cameratoezicht Hengelo 2013-2016” blijkt dat cameratoezicht in het centrum zijn waarde bewijst in het handhaven van de openbare orde in het uitgaansgebied. Het heeft een sterke preventieve werking en is voor de politie een waardevol instrument als repressief middel in geval van calamiteiten.
Lees verder...

Meer Lokaal nieuws uit Hengelo