bel redactie 074 - 256 66 99

Lokaal-Hengelo: "Alles doen voor huisvesting Oyfo in oude Wilhelminaschool en Dikkerscomplex"

Als het aan Lokaal-Hengelo ligt dan wordt volop ingezet op de huisvesting van Oyfo in de oude Wilhelminaschool en het naastgelegen Dikkerscomplex. Bij de fusie van CREA, techniekmuseum HEIM en de muziekschool was dit ook het plan, maar in december vorig jaar liet vastgoedeigenaar Emga weten het bod aan Oyfo te hebben ingetrokken. Mede door de hoge investeringen voor energiebesparende voorzieningen in het Dikkersgebouw ziet Emga meer in nieuwbouw.

In een brief aan het college van B en W pleit fractievoorzitter Leo Janssen ervoor dat Oyfo nogmaals met Emga om de tafel gaat zitten en ook om de vastgoedeigenaar wellicht tegemoet te komen in de hoge investeringen voor energiebesparende voorzieningen in het Dikkersgebouw. "Zowel de Wilhelminaschool als ook het Dikkerscomplex worden dan duurzaam. Een win-win situatie," aldus Janssen.

Inmiddels is het Hazemeijercomplex in beeld als serieus alternatief, maar dat is voor Lokaal-Hengelo geen uitgemaakte zaak. "Het uitgangspunt om 'kunst, muziek en erfgoed onder één dak' overeind te houden is wat Lokaal-Hengelo geen must. We zien niet echt de meerwaarde daarvan, maar begrijpen wel dat er meer ruimte is op het Hazemeijercomplex, maar dan zal met gemeenschapsgeld flink geïnvesteerd moeten worden. De partij is verder bang voor leegstand van rijksmonument Wilhelminaschool met verpaupering als gevolg en vindt verhuizing van Oyfo naar een andere locatie kapitaalvernietiging. "Het aanpassen en verbouwen van de Wilhelminaschool tot Techniekmuseum heeft de Hengelose gemeenschap miljoenen gekost."

Op 17 juni houdt Oyfo een open dag in het Hazemeijercomplex, de beoogde nieuwe locatie. Janssen vindt dat voorbarig, omdat de discussie in de gemeenteraad over een nieuwe locatie en mogelijke alternatieven nog gevoerd moet worden.