bel redactie 074 - 256 66 99

Lijsttrekkersdebatten te zien op Radio Hengelo TV

Radio Hengelo TV zendt vanaf maandag, samen met de samenwerkende lokale omroepen uit Twente, elke werkdag een samenvatting uit van de lijsttrekkersdebatten op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Het samenwerkingsverband 1Twente is, net als vier jaar geleden, audiovisueel mediapartner van deze debatserie. De bijeenkomsten zijn georganiseerd door de Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente. Elke werkdag gaat een lijsttrekker in debat met lezers van de krant en met studenten van de universiteit.

De opzet van het programma is vergelijkbaar met de opzet van het tv-programma College Tour. In de zaal zitten 175 mensen in het publiek, er komen Twentse thema’s aan bod en elke lijsttrekker geeft een prognose voor de zetelverdeling in de Tweede Kamer. De afleveringen worden onder meer gepresenteerd door oud-politiek verslaggever Ferry Mingelen en hoofdredacteur Martha Riemsma van de Twentsche Courant Tubantia.

Bijna alle lijsttrekkers van de huidige partijen in de Tweede Kamer hebben toegezegd in debat te gaan in het Amphitheater op de UT-campus. Alleen de komst van Geert Wilders van de PVV is nog onzeker. Op www.1twente.nl staat welke lijsttrekker op welke dag komt.

De samenvattingen op de lokale omroepen in Twente zijn te zien van maandag 27 februari tot en met maandag 13 maart, elke werkdag om 18.10 uur. Het programma wordt vervolgens de gehele avond en nacht elk uur herhaald. Ook zijn de samenvattingen te zien op de Facebook-pagina en de websites van de omroepen. Binnen 1Twente wordt samengewerkt door RTV Sternet, Radio Hengelo TV, RTV Borne, AA Visie, TV Enschede FM en RTV Noordoost Twente.