bel redactie 074 - 256 66 99

Leo Janssen (LokaalHengelo) bezorgd over onveilig kruispunt

HENGELO Raadslid Leo Janssen (LokaalHengelo) heeft bij het college van B en W zijn zorgen kenbaar gemaakt over de onveilige situatie op het kruispunt Oude Molenweg/Colensostraat. Janssen meldt dat hij daarover de laatste tijd diverse signalen heeft ontvangen.


Hij wijst op de drukte op de Oude Molenweg. Oversteken is volgens hem een riskante bezigheid, zeker vanuit de Colensostraat, vanwege de onoverzichtelijke situatie. “Daar komt nog bij dat er van beide kanten vaak hard wordt gereden.”

Ook moeten de vrachtwagens die onder meer supermarkt. Emté bevoorraden gebruik maken van deze, ter hoogte van de Colensostraat, zeer smalle straat, meldt het raadslid. “Ook ‘gewone’ auto’s hebben vaak moeite met de knik in deze weg. Verzamelaars van wieldoppen doen hier dan ook goede zaken.”

Bewoners aan de Colensostraat houden vaak hun hart vast, weet Janssen. Auto’s die vanuit de Colensostraat naar de Oldenzaalsestraat willen, moeten eerst rechtsaf slaan en vervolgens een stuk richting de Emté rijden om te kunnen keren. “Vaak wordt er dan tegen het verkeer in gereden of over de stoep om dit te voorkomen. Uiterst gevaarlijk!!!”

Ook het oversteken van fietsers en voetgangers is door het harde rijden en de onoverzichtelijke situatie vaak een crime, schrijft het raadslid. De aanwonenden zien wel wat in het plaatsen van een elektronisch snelheids-indicatiebord aan beide zijden van de Oude Molenweg, alsmede strepen bij de knik in de weg. Bovendien zou het ophangen van een camera helpen. Die mag wel bij een bewoner op de hoek van de Colensostraat worden geplaatst.

Leo Janssen wil nu van het college weten wat er gedaan kan worden aan deze onveilige situatie en of het plaatsen van zo’n snelheidsindicatiebord en strepen op de weg tot de mogelijkheden behoren.