bel redactie 074 - 256 66 99

Leo Janssen keert terug als Lijst Janssen

Gepubliceerd op: 18/12/2019

Leo Janssen keert terug als Lijst Janssen

Na een afwezigheid van anderhalf jaar nam Leo Janssen gisteravond na zijn be√ędiging weer zitting in de gemeenteraad. Janssen neemt de zetel in van Gerrit Megelink, de fractievoorzitter van Lokaal Hengelo, maar gaat verder als onafhankelijk raadslid onder de naam Lijst Janssen. Op eigen verzoek wilde Janssen niet gefeliciteerd worden na het afleggen van de gelofte en werd de vergadering daarna ook niet geschorst. Volgens Sander Schelberg "komt dit vaker voor." Janssen kreeg een plek naast de D'66 fractie. 


Janssen laat meteen al van zich horen en heeft een facebookpagina en twitteraccount onder de naam 'De Ongehoorde Stem in Hengelo' in het leven geroepen. Het platform is voor inwoners van Hengelo die zich niet gehoord voelen door de politiek of bij wie onduidelijkheid bestaat over politieke zaken. Op deze manier hoopt het raadslid politiek Hengelo en inwoners dichter bij elkaar brengen. Leo Janssen: " Ik wil mensen de gelegenheid geven om zich uit spreken over allerlei zaken. Dat moet wel gebeuren respect en fatsoen voor anderen. Het is de bedoeling dat zowel politieke en algemene maatschappelijke zaken hierbij aan de orde komen." Daar waar het mogelijk zal het raadslid ook zaken politiek gaan oppakken en begeleiden. "Zoals destijds met de familie Beerens en Toermalijn', aldus het raadslid.

Het nieuwe platform is te vinden op de Facebookpagina OngehoordHengelo, Twitter: @OngehoordHgl ). Het raadslid is te bereiken via het emailadres: OngehoordHengelo@gmail.com.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht