bel redactie 074 - 256 66 99

Leerlingen St. Plechelmusschool mogen optreden voor Koningin Máxima

Kinderen van basisschool St. Plechelmusschool uit Hengelo hebben de zesde uitzending van Lang Leve de Muziek Show gewonnen bij NPO Zapp. Ze namen het op tegen de kinderen van De Octopus uit Zwolle. De leerlingen uit Hengelo mogen nu optreden in de grootste schoolband van Nederland voor Koningin Máxima. Jurylid Kaj van der Voort gaf de meeste punten aan de muziekvideo van de kinderen uit Hengelo, en zij scoorden ook de meeste punten in de muzikale spelshow.

In Lang Leve de Muziek Show, gepresenteerd door Buddy Vedder, vormt muziek de rode draad. Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken de scholen ook een eigen muziekvideo. Hierbij krijgen zij de hulp van bekende YouTubers. Deze uitzending waren dat Quinty en Noah.

De uitdagingen in het tv-programma zijn dit seizoen nog groter dan vorig jaar: zo moeten de kinderen een metershoge gitaar beklimmen om een muzikale puzzel op te lossen en overwinnen de leerkrachten alle schaamte (of niet!) in het uitdagende lerarenspel.

Alle winnende klassen vormen na twaalf uitzendingen de grootste schoolband van Nederland die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, een van de aanwezige gasten. Het Kerst Muziekgala wordt op 26 december uitgezonden op NPO 1.

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland.